Sari la conținut

Încă o materie pentru elevi. Are legătură cu inteligența emoțională

Elevi cu mască

În urma unui, ar putea fi introdusă o nouă materie pentru elevi. Scopul propunerii este următorul: „Putem să îi împuternicim pe tineri să reușească să se comporte corect și sănătos față de sine și față de ceilalți”, a declarat Gabriel Brumariu.

Încă o materie pentru elevi. Are legătură cu inteligența emoțională

Educația sexuală în școli va fi predată ca educație sanitară, începând din clasa a VIII-a și doar cu acordul scris al părinților, potrivit proiectului de modificare a legii privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului adoptat marți de deputați. Legea fusese întoarsă la Camera Deputaților de către președintele Klaus Iohannis.

Peste 70% dintre români sunt de acord cu predarea educației sexuale în școli, arată rezultatele unui studiu realizat la cererea Societății pentru Educație Contraceptivă și Sexuală.

Majoritatea celor care au răspuns consideră că materia trebuie concepută pe baze științifice și pe noțiuni precum inteligența emoțională, relațională și protecția în fața bolilor, iar predarea să fie făcută de persoane specializate în domeniu.

„Este foarte important pentru toţi să ne dăm seama că, deși majoritatea respondenților spuneau că una dintre valorile principale este familia, chiar și credința, cu toate acestea, avem acest rezultat, 77% dintre ei totuși sunt de acord cu educația sexuală.

Programă nouă la școală

Este important să ne dăm seama că fără o plasă de siguranță pentru tineri și copii, în față nesiguranței pe care adolescenţa, de exemplu, o aduce față de expunerea la realităţile din societate, de exemplu, fără această plasă de siguranță, tinerii cumva sunt lăsați nedrept în lume.

Și atunci venind cu o astfel de programă la școală, complementar cu ceea ce învață acasă, putem să îi împuternicim pe tineri să reușească să se comporte corect și sănătos față de sine și față de ceilalți”, a declarat Managerul de proiect al societății, Gabriel Brumariu.

Cercetarea a fost derulată la nivel național în lunile februarie și martie, potrivit RRA.

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: