Categories: Ştiri sănătate

Vom reveni la restricții? Autorități: „Undeva la jumătatea lunii septembrie va fi…”

În prezent, România se confruntă cu al patrulea val al pandemiei de coronavirus. Varianta Delta este dominantă, iar numărul infectărilor a început să crească treptat. În acest sens, autoritățle nu exclud revenirea la anumite restricții anti-COVID pentru a limita răspândirea coronavirusului.

De asemenea, cu începerea noului an școlar, riscul transmiterii este și mai crescut.

Au rămas mai puțin de trei săptămâni până când elevii vor reveni în bănci, iar noul an de învățământ va începe în toiul celui de al patrulea val al epidemiei de COVID, conform estimărilor specialiștilor. Din acest motiv, Prefectura Capitalei monitorizează modul în care sunt igienizate școlile și are în vedere stimularea vaccinării profesorilor, a declarat prefectul Alin Stoica, potrivit Rador.

Vom reveni la restricții?

Prefectul Alin Stoica nu a exclus posibilitatea introducerii unor restricții în capitală odată cu creșterea numărului de cazuri de COVID.

„ Avem prpreviziuni din partea INS că undeva la jumătatea lunii septembrie va fi depășit pragul de 1.600 de infectări pe zi, ceea ce înseamnă că vom reveni treptat la măsurile de siguranță și de protecție a sănătăţii pe care le-am avut și anterior. Acest lucru, evident, va fi stabilit prin hotărâre de guvern şi, la nivel de prefectură, le vom implementa în Bucureşti”, a susținut Alin Stoica, prefectul Capitalei.

Crește numărul persoanelor care necesită spitalizare

Numărul românilor care ajung la spital cu COVID crește de la o zi la alta. Acum sunt internați aproape 1.400, dintre care 193 la terapie intensivă. În aceste condiții, unitățile medicale au început din nou să suplimenteze paturile pentru cei infectați. Şi Spitalul de Boli infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara se reorganizează astfel încât să poată face față și pacienților non-COVID cu boli foarte grave, spune managerul, Cristian Oancea.

O să mai deschidem noi circuite, pentru că numărul cazilor care necesită internare moderat severe este în creştere. În perioada următoare nu o să mai fim spital roşu, o să deservim atât formele COVID, cât şi formele non-COVID. 60 – 70% va fi dedicat COVID, 30% va fi dedicat non-COVID, iar pneumologia va rămâne non-COVID. Trebuie să identificăm foarte mulţi pacienţi care sunt în stadiu terminal, să zicem aşa, şi trebuie să deservim atât patologia COVID, cât şi non-COVID.

 

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

o oră ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

2 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

2 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

3 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

3 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

4 ore ago

Citeste si: