miercuri, iunie 29, 2022

În prezent, România se confruntă cu al patrulea val al pandemiei de coronavirus. Varianta Delta este dominantă, iar numărul infectărilor a început să crească treptat. În acest sens, autoritățle nu exclud revenirea la anumite restricții anti-COVID pentru a limita răspândirea coronavirusului.

De asemenea, cu începerea noului an școlar, riscul transmiterii este și mai crescut.

Au rămas mai puțin de trei săptămâni până când elevii vor reveni în bănci, iar noul an de învățământ va începe în toiul celui de al patrulea val al epidemiei de COVID, conform estimărilor specialiștilor. Din acest motiv, Prefectura Capitalei monitorizează modul în care sunt igienizate școlile și are în vedere stimularea vaccinării profesorilor, a declarat prefectul Alin Stoica, potrivit Rador.

Te-ar mai interesa: Ce au în comun majoritatea celor care fac cancer p...

Vom reveni la restricții?

Prefectul Alin Stoica nu a exclus posibilitatea introducerii unor restricții în capitală odată cu creșterea numărului de cazuri de COVID.

„ Avem prpreviziuni din partea INS că undeva la jumătatea lunii septembrie va fi depășit pragul de 1.600 de infectări pe zi, ceea ce înseamnă că vom reveni treptat la măsurile de siguranță și de protecție a sănătăţii pe care le-am avut și anterior. Acest lucru, evident, va fi stabilit prin hotărâre de guvern şi, la nivel de prefectură, le vom implementa în Bucureşti”, a susținut Alin Stoica, prefectul Capitalei.

Crește numărul persoanelor care necesită spitalizare

Numărul românilor care ajung la spital cu COVID crește de la o zi la alta. Acum sunt internați aproape 1.400, dintre care 193 la terapie intensivă. În aceste condiții, unitățile medicale au început din nou să suplimenteze paturile pentru cei infectați. Şi Spitalul de Boli infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara se reorganizează astfel încât să poată face față și pacienților non-COVID cu boli foarte grave, spune managerul, Cristian Oancea.

Te-ar mai interesa: Indemnizație de 16.000 de lei pentru personalul me...

O să mai deschidem noi circuite, pentru că numărul cazilor care necesită internare moderat severe este în creştere. În perioada următoare nu o să mai fim spital roşu, o să deservim atât formele COVID, cât şi formele non-COVID. 60 – 70% va fi dedicat COVID, 30% va fi dedicat non-COVID, iar pneumologia va rămâne non-COVID. Trebuie să identificăm foarte mulţi pacienţi care sunt în stadiu terminal, să zicem aşa, şi trebuie să deservim atât patologia COVID, cât şi non-COVID.

Te-ar mai interesa: Lipsa acestor vitamine, o cauză ascunsă a durerilo...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private