Categories: Stil de viaţă

Metoda cu care poți slăbi zeci de kilograme în timp record și te poate scăpa de diabet

Vreau să slăbesc rapid și mult. E dorința multora, mai ales după nenumărate cure de slăbire fără niciun rezultat. Ce poți face, totuși, când metodele clasice de slăbit nu mai funcționează.

Există o metodă cu care poți topi zeci de kilograme, în mai puțin de un an. Plus de asta, vei reuși să scapi și de bolile cronice asociate obezității. Însă, nu e pentru toată lumea…nefiind nici decontată nici ușor de suportat: chirurgia bariatrică, cea mai cunoscută fiind micșorarea stomacului.

”Obezitatea severă este o afecțiune cronică care este greu de tratat numai cu dietă și exerciții fizice. Chirurgia bariatrică este metoda prin care se efectuează o intervenție asupra stomacului și/sau intestinului subțire care ajută pacienții cu obezitate extremă să piardă în greutate.
Această intervenție chirurgicală este o opțiune viabilă pentru persoanele care nu pot pierde în greutate prin alte mijloace sau care suferă de probleme grave de sănătate asociate cu starea de obezitate,” explică dr. Sorin Velici, medic primar chirurgia bariatrică.

Vreau să slăbesc rapid și mult

Operația limitează consumul de alimente, fapt ce produce scăderea în greutate și reduce riscul de diabet de tip 2, care poate intra în remisie, chiar din a doua zi post-operator. Unele intervenții chirurgicale întrerup, de asemenea, modul în care alimentele sunt digerate, împiedicând absorbția caloriilor și a substanțelor nutritive, cum ar fi vitaminele.
Studiile recente sugerează că intervențiile chirurgicale bariatrice pot chiar să reducă mortalitatea la pacienții cu obezitate severă. Cele mai bune rezultate apar atunci când pacienții, după intervenția chirurgicală, urmează un mod de viață cu o alimentație sănătoasă și fac exerciții fizice în mod regulat.

Pentru majoritatea pacienților, chirurgia bariatrică înseamnă nu numai pierdere importantă în greutate. Chirurgia bariatrică îmbunătățește sau chiar elimină necesitatea unor tratamente pe termen lung, elimină comorbidități legate de obezitate. Aceste comorbidități includ hipertensiunea arterială, apneea în somn, astmul și alte tulburări de respirație legate de obezitate, artrită, anomalii ale lipidelor (colesterolului), boala de reflux gastroesofagian, afecțiuni hepatice (ficat gras), stază venoasă, incontinență urinară și multe altele.
Chirurgia bariatrică duce, de asemenea, la îmbunătățirea și remiterea diabetului zaharat de tip II.

Diabetul intră în remisie

”Diabetul zaharat este una dintre bolile asociate obezității ce poate fi tratată cel mai eficient prin intermediul chirurgiei bariatrice. Comparativ cu celelalte forme de tratament pentru această afecțiune, unde remisia era mai scăzută, cu ajutorul chirurgiei micșorării stomacului, diabetul intră în remisie imediat după operație, acesta fiind primul beneficiu major, pe lângă rezolvarea celorlate afecțiuni care pot însoți starea de obezitate: tulburări respiratorii, hipertensiune, probleme osteo-articulare,” adaugă dr. Velici.

În cazul intervențiilor chirurgicale bariatrice remisia sau îmbunătățirea diabetului se produce foarte devreme după operație – cu mult înainte de reducerea semnificativă a greutății. De fapt, unii pacienți bariatici cu diabet de tip 2 părăsesc spitalul cu glicemie normală și fără a mai avea nevoie de medicație antidiabetică.

Recent Posts

Se dau 15.000 de lei de la stat pentru aceste categorii de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Se dau bani de la stat. Statul oferă ajutoare financiare pentru cuplurile care doresc să…

4 minute ago

Alimentul care protejează neuronii și ajută în prevenția bolii Alzheimer

Alimentul care poate preveni boala Alzheimer. Creierul nostru este un organ complex și vital care…

34 de minute ago

La Cluj Napoca, când toată lumea nu mai credea, au fost inaugurate lucrările de construcție

La Cluj Napoca, când toată lumea nu mai credea, au fost inaugurate lucrările de construcție…

o oră ago

Motivul neobișnuit pentru care Meghan Markle își ascunde picioarele. Poartă mereu rochii sau fuste care par prea lungi pentru înălțimea ei

De ce își ascunde Meghan Markle picioarele? Ducesa de Sussex poartă adesea haine prea lungi…

2 ore ago

Situație alarmantă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Giurgiu

Situație alarmantă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Giurgiu. Pacienții care au nevoie…

2 ore ago

Citeste si: