Categories: Ştiri sănătate

Vaccinul anti-COVID: Cât de sigur este pentru femeile însărcinate?

Imunizarea împotriva noului coronavirus pare să fie cea mai rapidă metodă pentru a combate pandemia, iar în prezent câteva formule așteaptă autorizația de utilizare. Până în acest moment s-a pus accentul pe eficacitate, însă acum specialiștii se întreabă ce influență va avea vaccinul anti-COVID asupra femeilor însărcinate. Iată ce s-a descoperit!

Până acum, s-au efectuat o multitudine de studii asupra eficacității și efectelor vaccinurilor concepute. Majoritatea par sigure, iar câteva așteaptă să fie distribuite, în perioada apropiată, cadrelor medicale și grupelor de risc, conform Huffpost. Cu toate acestea, specialiștii vor să evalueze ce efect va avea vaccinul anti-COVID asupra femeilor însărcinate.

Până în acest moment nu există recomandări oficiale în privința sarcinii și utilizării de vaccinuri anti-COVID

Deoarece niciun vaccin nu este aprobat în mod oficial, iar cercetările sunt în desfășurare, autoritățile sanitare nu s-au pronunțat încă în privința utilizării vaccinului anti-COVID de către femeile însărcinate.

„Nu există un răspuns simplu la întrebările legate de siguranța vaccinului pentru femeile însărcinate, sau care plănuiesc o sarcină, mai ales din moment ce niciun vaccin nu a primit aprobarea propriu-zisă”, a declarat Christopher Zahn, membru în cadrul Colegiului American al Obstreticienilor și Ginecologilor, pentru Huffpost.

Femeile însărcinate nu au fost incluse în studiile clinice

„După ce vaccinurile vor fi distribuite publicului larg, din păcate, nu vom avea destule date ce includ siguranța vaccinului pentru femeile însărcinate sau femeile care alăptează, întrucât nu au fost incluse în stadiile 2 și 3 de studii clinice.

Astfel, nu vom ști deocamdată ce implică vaccinul anti-COVID pentru femeile însărcinate sau pentru femeile care alăptează.

Deoarece femeile însărcinate prezintă un risc crescut în cazul unei infectări cu noul coronavirus, specialiștii recomandă măsuri stricte de igienă și prevenire.

„Ce sfat le ofer femeilor însărcinate? Să respecte tot ceea ce ar trebui să respectăm cu toții: purtarea mpștii, igienizarea mâinilor, distanțarea socială. De asemenea, recomand vaccinul antigripal, dacă nu l-ați făcut încă și cereți părerea unui specialist” a declarat Jane Minkin, profesor de obstretică-ginecologie în cadrul Universității Yale.

 

Recent Posts

Avionul SMURD a aterizat la București. Florin Piersic transferat la Matei Balj

Avionul SMURD a aterizat la București. Florin Piersic transferat la Matei Balj. In această după-amiază…

38 de minute ago

HOROSCOP cu Camelia Pătrăşcanu. Un „tren planetar” va lovi mai multe ZODII în zilele următoare

Astrologul Camelia Pătrășcanu a făcut previziunile astrale pentru perioada următoare. Multe zodii sunt influenţate de…

o oră ago

Decizia luată de medicii din România în legatură cu Florin Piersic

Decizia luată de medicii din România în legatură cu Florin Piersic. Apar noi informații cu…

o oră ago

Când și cum poți să retragi banii din Pilonul 2 de pensie

Pilonul 2 de pensie reprezintă una dintre cele trei componente ale sistemului de pensii din…

2 ore ago

Pericardita sau „apa la inimă”

Pericardita reprezintă inflamația și iritarea pericardului, numele dat membranei care învelește inima. Acest țesut de forma…

2 ore ago

Ce poţi să faci cu OUĂLE rămase de la sărbătorile pascale. 6 REŢETE savuroase

După sărbătorile Pascale, mulți dintre noi rămân cu o mulțime de ouă fierte neconsumate. În…

2 ore ago

Citeste si: