Categories: Ştiri sănătate

Zi de mare sărbătoare pentru credincioși. Ce nu ai voie să faci astăzi!

Din cuprinsul articolului

Zi de mare sărbătoare pentru credincioși. Ce nu ai voie să faci astăzi! Joi, 6 Octombrie, Sfântul Apostol Toma este prăznuit în calendarul ortodox.

Sfântul Toma a fost unul din cei 12 ucenici aleşi de Hristos şi era Galilean, probabil pescar. Află ce nu este bine să faci în această sfânta zi.

Sfântul Apostol Toma supranumit Geamănul a fost unul din cei 12 ucenici aleşi de Hristos şi era Galilean, probabil pescar.

Când iudeii îl ameninţau pe Hristos cu moartea când acesta dorea să meargă în Betania pentru a-l învia pe Lazăr, Toma a fost cel care a spus “să mergem şi să murim cu El” (Ioan 11:16). Tot Toma a fost cel care la Cina cea de taină Hristos a spus “Şi unde mă duc Eu, voi ştiţi şi calea” a îndrăznit şi i-a spus lui Hristos: “Doamne, nu ştim unde te duci, cum putem ştii calea?” iar răspunsul este întreaga învăţătură creştină: “Eu sunt Calea, Adevărul şi viaţa.

Ce nu ai voie să faci astăzi!

Nimeni nu vine la Tatăl meu decât prin mine” (Ioan 14:4-6). Când Toma, nefiind prezent la prima arătare a lui Iisus ucenicilor săi, s-a îndoit că acesta ar fi înviat cu adevărat, când Iisus li s-a arătat a doua oară i-a spus lui Toma:

“Adu degetul tău încoace şi vezi mânile mele şi adu mâna ta ş o pune în coasta Mea şi nu fi necredincios ci credincios”. După Cincizecime când Duhul Sfânt s-a pogorât asupra Apostolilor şi a lumii întregi, lui Toma i-au ieşit sorţii să propovăduiască Evanghelia la marginile lumii antice, în India, unde a încreştinat mulţi păgâni bogaţi şi săraci, a hirotonit preoţi şi episcopi.

Pentru că a creştinat-o pe Terţiana, soţia prinţului Mazdai acesta a l-a condamnat pe Toma la moarte şi cinci soldaţi l-au străpuns cu suliţele. Trupul său a fost adus la Edesa în jurul anului 167.

Zi de mare sărbătoare pentru credincioși. Potrivit Avantaje, astăzi nu este bine să te cerți cu nimeni și trebuie să eviți orice conflict. În plus, nu trebuie să ai gânduri necurate în această zi sfântă la adresa nimănui. În plus, trebuie să uiți de vicii, măcar în această zi.

Recent Posts

Se schimbă CNP-urile. Ce date vor fi trecute în cartea de identitate?

Ministerul de Interne anunţă că va fi schimbat actualul sistem de numeritoare a Codului Numeric…

o oră ago

Bani de la stat GRATIS: se acordă până la 10.000 de lei de persoană. Banii intră direct pe card dacă îndeplinești această condiție

 „Prima conectare” este un program finanțat de Guvernul României prin fondurile primite de la Uniunea…

2 ore ago

HOROSCOP iunie 2024. Veşti BUNE pentru toate zodiile!

Astrologii anunţă că prima lună a verii vine cu vești bune pentru toate semnele zodiacale.…

2 ore ago

10 PROFEŢII cutremurătoare făcute de călugărul RASPUTIN. Viziune despre al Treilea Război Mondial

Celebrul profet rus Grigori Rasputin a fost renumit pentru puterile sale supranaturale şi vindecările  miraculoase,…

3 ore ago

Semnal de alarmă: schimbările climatice agravează depresia și schizofrenia!

Oamenii de știință din Marea Britanie reiterează într-un nou studiu publicat în revista The Lancet…

3 ore ago

Pilonul II de pensii: cum și când se pot retrage banii. Radu Crăciun – preşedinte APAPR: Creşterea valorii activelor se va accelera

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au trimis zilele acestea scrisoarea anuală de…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar