SĂRBĂTORIȚI Ziua Internațională a Cafelei cu o ceașcă FIERBINTE și AROMATĂ. Dar știți câte beneficii are?

Cafeaua, alături de vinul roşu şi de ciocolată se află pe lista plăcerilor de care te poţi bucura deoarece, consumată moderat, aduce numeroase beneficii organismului şi sănătăţii tale.

1.Protejează de diabetul zaharat şi de cancer

Cercetătorii de la Harvard afirmă că un consum regulat de cafea ne protejează de diabetul zaharat, de nemiloasa boală Parkinson şi de cancerul de colon. În plus, starea generală se îmbunătăţeşte, iar durerile de cap dispar.

Probabil vă întrebaţi de unde vin aceste beneficii. Ei bine, antioxidanţii şi cafeina sunt substanţele răspunzătoare pentru toate aceste lucruri.

S-au efectuat studii în Europa, ce invocă faptul că trigolina, componenta principală ce dă aroma şi gustul amărui cafelei, este o substanţă antibacteriană şi antiadezivă, astfel prevenindu-se formarea cariilor dentare.

2.Vă ajută şi în curele de slăbire

Cercetătorii care îi încurajează pe consumatorii de cafea susţin că femeile care consumă zilnic între două şi trei ceşti au un soi de protecţie împotriva cancerului de sân. Pe scurt, explicaţia stă în efectul cafelei asupra hormonilor feminini, estrogenii. Mult bine ar face cafeaua şi în cazul riscului de a dezvolta cancer al ficatului. Reiese acest lucru dintr-un studiu realizat pe mai bine de 60.000 de oameni de pe întreaga planetă. Şi în privinţa cancerului de prostată ar avea ceva de spus, în sensul că i-ar putea ajuta pe domni să nu dezvolte forme grave ale maladiei. Tot din influenţa cafeinei asupra hormonilor sexuali ar veni şi acest rezultat.

Cafeina este un bun adjuvant şi în curele de slăbire. Ea produce o stimulare rapidă a secreţiei biliare, deschide canalele biliare şi duce la eliminarea toxinelor. Pentru a beneficia de aceste virtuţi ale cafelei este bine să o beţi fără îndulcitori şi fără lapte sau frişcă. Totodată, băută înainte de masă, cafeaua neagră inhibă pofta de mâncare.

3.Măreşte pulsul şi energizează

Să nu uităm că niciun exces nu aduce lucruri bune, şi cum cafeaua are o „personalitate” puternică, poate provoca dezechilibre serioase în organism. Dacă este consumată peste măsură, poate duce la nervozitate, anxietate şi o creştere a pulsului. Cafeina stimulează sistemul nervos, fapt ce duce la o secreţie excesivă a adrenalinei.

Un alt efect negativ este faptul că reduce capacitatea oaselor de a absorbi necesarul de minerale, slăbindu-le rezistenţa şi crescând riscul de osteoporoză. Acest efect poate fi contracarat dacă amestecaţi cafeaua cu lapte. Pentru femeile însărcinate este bine de ştiut că o cantitate crescută de cafeină creşte considerabil riscul avortului, cel puţin aşa susţin rezultatele ultimelor studii efectuate în SUA.

4.Înfrumuseţează pielea

După ce consumaţi cafeaua este bine să nu aruncaţi zaţul, deoarece acesta este o adevărată comoară pentru înfrumuseţare. El poate fi folosit ca o modalitate ieftină şi eficientă pentru exfoliere. Pentru aceasta umeziţi-vă pielea şi spălaţi-vă uşor cu o mână de zaţ, pentru a obţine un ten strălucitor.

Puteţi chiar combina un sfert de cană cu zaţ cu un ou, pentru a vă crea propria mască acasă, benefică atât pentru ten, cât şi pentru sâni. Aceasta vă va face pielea fermă şi tonifiată. Amintiţi-vă totuşi să aplicaţi o cremă hidratantă după curăţarea pielii.

5.Elimină celulita

Toate cremele anticelulitice au un ingredient comun: cafeaua. Iată cum vă puteţi prepara singure un tratament anticelulitic cu ajutorul zaţului de cafea:

În primul rând, trebuie să ştiţi că proprietăţile zaţului sunt mult mai eficiente dacă este călduţ. Apoi puteţi începe să vă pregătiţi baia, astfel încât să nu o murdăriţi. Reţineţi că zaţul pătează! Întindeţi un ziar pe gresia din baie, apoi amestecaţi un sfert de ceaşcă de zaţ proaspăt rămas de la cafea cu o lingură cu ulei de măsline. Poziţionaţi-vă pe bucata de ziar şi întindeţi compoziţia pe zonele afectate de celulită. Nu vă îngrijoraţi dacă o bună parte din compoziţie sfârşeşte pe bucata de ziar. Pe piele rămâne suficientă cât să-şi facă efectul. Împachetaţi acele zone într-o folie din plastic şi rămâneţi aşa câteva minute. Apoi, puteţi îndepărta folia din plastic şi rămăşiţele zaţului. Faceţi un duş cu apă călduţă, nu fierbinte. Tratamentul dă rezultate bune dacă este repetat de două ori pe săptămână.

Recent Posts

Ce pot mânca de Paște diabeticii. Medic: Se pot bucura de răsfățuri de sărbători fără a-și pune sănătatea în pericol

Ce pot mânca de Paște cei diagnosticați cu diabet. Un medic spune că „se pot…

26 de minute ago

Medici: Digestia va fi pusa la grea încercare în perioada sărbătorilor pascale

Medici: Digestia va fi pusa la grea încercare în perioada sărbătorilor pascale Piețele și magazinele…

56 de minute ago

Cancerul hepatic

Cancerul hepatic, una dintre cele mai mortale afecțiuni. Simptome care apar imediat după ce mănânci…

o oră ago

Gura Siriului, una dintre destinaţiile preferate ale turiştilor! Obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratați

Gura Siriului, una dintre destinaţiile preferate ale turiştilor! Obiectiv pe care nu ar trebui sa-l…

2 ore ago

Trusa de prim-ajutor, o necesitate în vacanțe! Ce trebuie să conțină

Trusa de prim-ajutor, o necesitate în vacanțe! Atunci când te pregătești să pleci în vacanță,…

2 ore ago

Atenționare cibernetică! Aveți grijă când faceți cumpărături online pentru sărbători

Atenționare cibernetică!  Fiţi atenţi când faceţi cumpărături online în timpul sărbătorilor, atrage atenţia Directoratul Naţional pentru…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic