Categories: Stil de viaţă

11 beneficii beneficii dovedite ale berii

Berea este în prezent a treia cea mai cunoscută băutură în întreaga lume, după apă şi ceai.

Cu un conţinut redus de alcool, datorită proprietăţilor sale nutritive şi a gustului deosebit, berea joacă un rol important în dieta zilnică a omului încă din timpuri străvechi.

Conţinut caloric

Berea are un conţinut caloric redus, de 43 kcal la 100 ml în cazul berii cu alcool şi de doar 17 kcal la 100 ml în cel al berii fără alcool.

Beneficiile berii

1. Berea este o sursă de antioxidanţi
Berea conţine antioxidanţi naturali, care pot avea un efect pozitiv asupra sănătăţii. Aceştia au ca sursă malţul (orz), cât şi hameiul, din care este fabricată berea. Cantitatea totală de antioxidanţi din bere depinde de tipul de bere, prin urmare de materiile prime folosite şi de procesul de fabricaţie.

2. Berea este o sursă bogată de siliciu Berea este o sursă bogată de siliciu care, absorbit prompt de către organism, contribuie la prevenirea apariţiei osteoporozei.

3. Berea este o sursă de fibre
Datorită conţinutului de orz, unul dintre ingredientele sale, berea poate fi o sursă de fibre solubile.

4. Berea reduce riscul formării pietrelor la rinichi
Berea conţine câteva minerale esenţiale. Are un conţinut relativ ridicat de potasiu şi un conţinut scăzut de sodiu. Conţine puţin calciu şi este bogată în magneziu, ceea ce ar putea ajuta la protejarea împotriva formării pietrelor la bilă şi la rinichi.

5. Berea are rolul de a rehidrata organismul dupa efort fizic
Cu un conţinut de 93% apă, berea se caracterizează printr-un efect răcoritor şi reduce senzaţia de sete.

6. Berea creşte nivelul de „colesterol bun” (colesterol HDL)
Un pahar de bere pe zi poate creşte semnificativ nivelul de colesterol bun.

7. Berea reduce riscul apariţiei declinului cognitiv
Unele studii indică o reducere de chiar 25% a riscului de declin cognitiv în cazul consumului responsabil de bere Consumul responsabil de bere contribuie la reducea riscului de apariţie a diabetului de tip II.

8. Berea reduce riscul de apariţie a bolii Parkinson

Berea poate asigura protecţie împotriva bacteriei Helicobacter pylori, cauza apariţiei ulcerului

9. Berea fără alcool, recomandată mamelor care alăptează
Antioxidanţii din bere se transmit bebeluşului prin intermediul laptelui matern.

10. Berea fara alcool, o buna varianta de hidratare
Datorită conţinutul mare de apă, de 93%, precum şi a conţinutului caloric mic, de doar 17 kcal la 100 ml, berea fără alcool hidratează organismul.

11. Berea nu îngraşă
Berea are un conţinut caloric redus, de doar 43 kcal la 100 ml în cazul berii cu alcool şi de 17 kcal la 100 ml în cel al berii fără alcool.

Recent Posts

Horoscop de weekend 3-6 mai: Surprize mari pentru zodii

Horoscop de weekend 3-6 mai: Surprize mari pentru zodii. Pentru Berbec, eforturile fizice aduc armonie…

5 minute ago

Sunt probleme cu pensiile: Mulți nu și-au primit banii înainte de Paște. Ce decizie s-a luat

Probleme cu pensiile românilor. Autoritățile spuneau că toți pensionarii își vor primi pensia înainte de…

34 de minute ago

Cum să NU te îngrași după sărbători. Respectă aceste patru reguli simple

Cum să NU te îngrași după sărbători. Respectă aceste patru reguli simple pe care un…

o oră ago

Medic: Nici cea mai grasă carne nu îți va crește colesterolul dacă o mănânci cu asta

Friptura de miel este vedeta zilei de Paște și este nelipsită de pe mesele românilor…

2 ore ago

„Sfârșitul rasei umane”: Previziunea dramatică a lui Stephen Hawking care se adeverește deja

Stephen Hawking a fost unul dintre cei mai influenți oameni de știință din lume. Teoriile,…

2 ore ago

Atenție! Cine nu ar trebui să mănânce OUĂ! Pot fi dăunătoare

Ouăle sunt unul dintre alimentele preferate din meniul familiei, însoțind micul dejun și orice tip…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic