17 iulie 2022, Sfânta Marina. Rugăciune către izbăvitoarea de duhuri rele

17 iulie, Sfânta Marina. Rugăciune către izbăvitoarea de duhuri rele

Creștinii ortodocși o prăznuiesc pe 17 iulie pe Sfânta Marina, considerată  izbăvitoare de duhuri rele și tămăduitoare de boli sufletești și trupești. Ea a primit moarte mucenicească în timpul persecuțiilor inițiate de împăratul Dioclețian.

17 iulie 2022, Sfânta Mare Muceniță Marina

Sfânta Marina, originară din Antiohia Pisidiei a fost unica fiica a preotului păgân Edisie. După ce i-a murit mama, tatăl său a încredințat-o unei femei.

La vârsta de 12 ani, Marina a învățat credința în Hristos de la creștinii din localitatea natală. Inima ei tânără s-a înflăcărat de dragostea pentru Hristos și a luat hotărârea de a rămâne fecioară și de a-și închina toată viața lui Hristos Domnul, cu dorința de a muri ca muceniță a Lui, primind botezul sângelui.

Așa a ajuns să-și dorească să fie botezată. Când tatăl ei, Edesie, a aflat că ea crede în Hristos a renegat-o. Când a împlinit 15 ani se afla cu oile pe câmp și l-a întâlnit Olimvrie, un mare călău al creștinilor ce se ducea spre Antiohia Pisidiei.

Acesta a s-a îndrăgostit pe loc și a început să o descoasă să afle mai multe despre ea. Dar ea nevinovata i-a mărturisit că-i roabă a lui Hristos adică exact ce el căuta ca să-i piardă. Așa că a poruncit să fie dusă  în oraș și să fie amenințată cu tortura pentru a se da pe brazdă și să se întoarcă la păgâni.

Ea nu numai că nu s-a speriat ba chiar l-a înfruntat cu cuvinte îndrăznețe provocându-l să o tortureze. Pentru că se ruga neîncetat într-o noapte diavolul însuși s-a hotărât să o înspăimânte așa că  temnița s-a cutremurat și diavolul s-a arătat în chip de balaur pestriț și deschizând gura mare a înghițit-o pe fecioară.

Dar Marina nu a pierdut speranța și acolo înăuntrul balaurului se ruga și a făcut mare semnul crucii. Îndată pântecele a crăpat iar fecioara a ieșit nevătămată iar o porumbiță albă s-a arătat și i-a spus: Bucură-te, Marino, înțeleaptă porumbiță a lui Hristos, căci ai biruit pe vrăjmașul cel rău.

Rugăciune către izbăvitoarea de duhuri rele

„Mieluşeaua Ta, Iisuse, Marina, strigă cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc și pe Tine căutându-Te mă chinuiesc și împreună mă răstignesc și împreună mă îngrop cu Botezul Tău; și pătimesc pentru Tine, ca să împărățesc întru Tine; și mor pentru tine, ca să viez pentru Tine; ci, ca o jertfă fără de prihană, primește-mă pe mine ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ție. Pentru rugăciunile ei, ca un milostiv, mântuiește sufletele noastre si impliniste-ne dorintele grele.

Apa trecând-o ca pe uscat şi din răutatea Egiptului scăpând, israeliteanul striga: Mântuitorului şi Dumnezeului nostru să-I cântăm.

Lucrul cel nestătător şi stricăcios al celor trecătoare, înţelepţeşte l-ai trecut cu vederea, cu înţeleaptă minte fiind împodobită, muceniţă a lui Hristos şi după dreptate te-ai învrednicit de strălucirea cea de sus.

Cu înţelepciunea şi cu darul luminându-se mintea ta, Sfântă Mare Muceniţă Marina, de îngrozirile tiranilor nu te-ai temut, muceniţă a Mântuitorului, cu dumnezeiască putere fiind întărită.

Nu este sfânt ca Domnul şi nu este drept ca Dumnezeul nostru, pe Care Îl laudă toată făptura; şi nu este drept afară de Tine, Doamne.

Sfânta Marina, muceniţă a lui Hristos, te lăudăm pe tine noi, credincioşii. Că pe tiranul vrăjmaş, cu puterea Crucii cu picioarele tale l-ai călcat vitejeşte şi te-ai făcut nouă vitează în credinţă, toată puterea vrăjmaşului călcând şi din cer ai luat cununa pe capul tău, pururea mărită. Pe Hristos roagă-L să mântuiască pe toţi cei ce să vârşesc sfântă pomenirea ta.

Amin!”

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

4 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

5 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

5 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

6 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

6 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

7 ore ago

Citeste si: