Sari la conținut

Vrei o inimă sănătoasă? Include aceste fructe în dieta ta de zi cu zi

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Vrei o inimă sănătoasă? Include aceste fructe în dieta ta de zi cu zi.

Sănătatea inimii este extrem de importantă, deoarece acesta este singurul organ care menține întregul corp în funcțiune. Orice afectare a inimii afectează direct sau indirect întregul corp.

Prin urmare, este important să aveți grijă de inimă și să mâncați alimente sănătoase pentru inima și care nu contribuie la acumularea de colesterol rău sau grăsimi în vasele de sânge.

Există anumite alimente pe care este strict interzis să le consumi dacă suferi de orice fel de afecțiune cardiacă. Pe de altă parte, pacienții cu afecțiuni cardiace sunt încurajați să mănânce alimente, anumite fructe și legume, care sunt sănătoase pentru inimă și, de asemenea, ajută la îmbunătățirea condițiilor anumitor boli sau afecțiuni ale inimii.

Vrei o inimă sănătoasă? Include aceste fructe în dieta ta de zi cu zi

Aruncați o privire la fructele care sunt sănătoase pentru inimă și includeți-le în dieta dvs. vă pot ajuta să îmbunătățiți sănătatea inimii.

Merele conţin polifenol, un antioxidant care protejeaza celulele de prejudiciile provocate de radicalii liberi
Merele conţin polifenol, un antioxidant care protejeaza celulele de prejudiciile provocate de radicalii liberi

 

1. Mere: Acest fruct oferă beneficii imense pentru sănătate și, prin urmare, se spune pe bună dreptate, un măr pe zi ține medicul departe. Merele au în ele nutrienți care ajută la menținerea inimii sănătoase prin reducerea absorbției colesterolului. De asemenea, merele sunt cunoscute pentru reducerea șanselor de atacuri de cord și accident vascular cerebral.

2. Fructe de pădure: Fructele de pădure au antioxidanți care ajută la combaterea inflamației care ar putea da naștere la boli de inimă. De asemenea, consumul zilnic de fructe de pădure ar putea reduce șansele de accident vascular cerebral.

3. Portocale: Acest fruct are și proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Conțin flavonoide care ajută la reducerea oxidării și a inflamației, care ar putea fi o cauză de bază a bolilor de inimă. Ele ajută, de asemenea, la îmbunătățirea nivelului de tensiune arterială ridicată.

4. Nuci: Nucile sunt alimente excelente pentru inimă, datorită antioxidanţilor, vitaminelor şi proteinelor pe care le conţin. Ajută la menţinerea elasticităţii vaselor de sânge şi previn apariţia cheagurilor. Miezul de nucă conţine minerale, vitamine şi grăsimi vegetale, bune împotriva colesterolului. Consumat după fiecare masă, împiedică îngroşarea arterelor şi previn bolile de inimă.

4. Pepene verde: Pepenii verzi au licopen antioxidant prezent in ei care ajuta la scaderea daunelor cauzate de radicalii liberi din organism. De asemenea, au citrulină, care ajută la scăderea nivelului ridicat al tensiunii arteriale, ceea ce protejează în cele din urmă inima.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: