Sari la conținut

17 iulie 2022, Sfânta Marina. Rugăciune către izbăvitoarea de duhuri rele

rugaciune
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Puterea rugaciunii

17 iulie, Sfânta Marina. Rugăciune către izbăvitoarea de duhuri rele

Creștinii ortodocși o prăznuiesc pe 17 iulie pe Sfânta Marina, considerată  izbăvitoare de duhuri rele și tămăduitoare de boli sufletești și trupești. Ea a primit moarte mucenicească în timpul persecuțiilor inițiate de împăratul Dioclețian.

17 iulie 2022, Sfânta Mare Muceniță Marina

Sfânta Marina, originară din Antiohia Pisidiei a fost unica fiica a preotului păgân Edisie. După ce i-a murit mama, tatăl său a încredințat-o unei femei.

La vârsta de 12 ani, Marina a învățat credința în Hristos de la creștinii din localitatea natală. Inima ei tânără s-a înflăcărat de dragostea pentru Hristos și a luat hotărârea de a rămâne fecioară și de a-și închina toată viața lui Hristos Domnul, cu dorința de a muri ca muceniță a Lui, primind botezul sângelui.

Așa a ajuns să-și dorească să fie botezată. Când tatăl ei, Edesie, a aflat că ea crede în Hristos a renegat-o. Când a împlinit 15 ani se afla cu oile pe câmp și l-a întâlnit Olimvrie, un mare călău al creștinilor ce se ducea spre Antiohia Pisidiei.

Acesta a s-a îndrăgostit pe loc și a început să o descoasă să afle mai multe despre ea. Dar ea nevinovata i-a mărturisit că-i roabă a lui Hristos adică exact ce el căuta ca să-i piardă. Așa că a poruncit să fie dusă  în oraș și să fie amenințată cu tortura pentru a se da pe brazdă și să se întoarcă la păgâni.

Ea nu numai că nu s-a speriat ba chiar l-a înfruntat cu cuvinte îndrăznețe provocându-l să o tortureze. Pentru că se ruga neîncetat într-o noapte diavolul însuși s-a hotărât să o înspăimânte așa că  temnița s-a cutremurat și diavolul s-a arătat în chip de balaur pestriț și deschizând gura mare a înghițit-o pe fecioară.

Dar Marina nu a pierdut speranța și acolo înăuntrul balaurului se ruga și a făcut mare semnul crucii. Îndată pântecele a crăpat iar fecioara a ieșit nevătămată iar o porumbiță albă s-a arătat și i-a spus: Bucură-te, Marino, înțeleaptă porumbiță a lui Hristos, căci ai biruit pe vrăjmașul cel rău.

Rugăciune către izbăvitoarea de duhuri rele

„Mieluşeaua Ta, Iisuse, Marina, strigă cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc și pe Tine căutându-Te mă chinuiesc și împreună mă răstignesc și împreună mă îngrop cu Botezul Tău; și pătimesc pentru Tine, ca să împărățesc întru Tine; și mor pentru tine, ca să viez pentru Tine; ci, ca o jertfă fără de prihană, primește-mă pe mine ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ție. Pentru rugăciunile ei, ca un milostiv, mântuiește sufletele noastre si impliniste-ne dorintele grele.

Apa trecând-o ca pe uscat şi din răutatea Egiptului scăpând, israeliteanul striga: Mântuitorului şi Dumnezeului nostru să-I cântăm.

Lucrul cel nestătător şi stricăcios al celor trecătoare, înţelepţeşte l-ai trecut cu vederea, cu înţeleaptă minte fiind împodobită, muceniţă a lui Hristos şi după dreptate te-ai învrednicit de strălucirea cea de sus.

Cu înţelepciunea şi cu darul luminându-se mintea ta, Sfântă Mare Muceniţă Marina, de îngrozirile tiranilor nu te-ai temut, muceniţă a Mântuitorului, cu dumnezeiască putere fiind întărită.

Nu este sfânt ca Domnul şi nu este drept ca Dumnezeul nostru, pe Care Îl laudă toată făptura; şi nu este drept afară de Tine, Doamne.

Sfânta Marina, muceniţă a lui Hristos, te lăudăm pe tine noi, credincioşii. Că pe tiranul vrăjmaş, cu puterea Crucii cu picioarele tale l-ai călcat vitejeşte şi te-ai făcut nouă vitează în credinţă, toată puterea vrăjmaşului călcând şi din cer ai luat cununa pe capul tău, pururea mărită. Pe Hristos roagă-L să mântuiască pe toţi cei ce să vârşesc sfântă pomenirea ta.

Amin!”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel