25 noiembrie. Sfânta Ecaterina, apărătoarea femeilor și familiilor. Rugăciune pe care trebuie să o spună toate femeile

25 noiembrie. Sfânta Ecaterina, apărătoarea femeilor și familiilor. Rugăciune pe care trebuie să o spună toate femeile.

În ziua de 25 noiembrie, creștinii ortodocși o sărbătoresc pe Sfânta Muceniță Ecaterina, care a trăit pe vremea împăratului Maximilian, pe la anii 300.

Sfânta Ecaterina era înaltă și foarte frumoasă, dar și foarte inteligentă. Aceasta cunoștea toate învățăturile grecești și latinești din Homer și Virgiliu. Ba mai mult, Sfânta Ecaterina știa mai multe dialecte.

Sfânta Muceniță Ecaterina a fost chinuită pentru mărturisirea credinței în Hristos. „Iată, astăzi te primesc pe ține mireasă Mie nestricata și veșnică, deci să păzești tocmeală această cu dinadinsul și să nu mai primești nicidecum alt mire pământesc”, așa i s-a descoperit Ecaterina lui Hristos.

Sfânta Ecaterina a fost condamnată la o moarte teribilă, aceasta fiind zdrobită de patru roți, drept pedeapsă pentru credința sa în Domnul Iisus Hristos.

Trupul sfintei a fost luat de îngeri și dus pe Muntele Sinai, rămășițele Sfintei Ecaterina fiind apoi descoperite de un călugăr, la poalele mânăstirii din care făcea parte.

Sfânta Ecaterina. Rugăciune făcătoare de minuni

Tradiția populară spune că Sfânta Muceniță Ecaterina este cea care le ajută pe femeile nemăritate să își găsească sufletul pereche, dar aduce înțelegere și liniște în familiile celor căsătorite.

Astfel, se spune că femeile nemăritate și cele care au probleme în relația de cuplu trebuie să postească în această zi și să rostească această rugăciune, iar problemele lor se vor rezolva imediat.

Aceasta este rugăciunea către Sfânta Munceniță Ecaterina pe care trebuie să o rostești:

„O, Sfântă Mare Muceniţă Ecaterina, bucuria negrăită a îngerilor şi oglinda frumuseţii fecioarelor, ceea ce ai strălucit prin curăţia minţii în chip minunat, tuturor izvorând razele înţelepciunii Soarelui dreptăţii, luminează şi întunericul sufletului meu şi cerul inimii îl încununează cu stele de gânduri îngereşti.

Ca o lună te-ai înălţat în întunericul păgânătăţii şi ai atras în jurul tău noi stele ale mărturisirii Cuvântului, pe filosofi şi pe mulţi din palatul împărătesc, făcând bucurie îngerilor pentru pocăinţa acestora.

Vistieria cea săracă a inimilor noastre o umple cu talanţii rugăciunilor tale, ca să cumpărăm noi de la Hristos ,,aur lămurit în foc”, ,,veşminte albe” spre a acoperi goliciunea sufletului şi ,,alifie” pentru a unge ochii inimii cei înceţoşaţi de somnul păcatelor.

Pe Maica Domnului avându-O mijlocitoare osârdnică înaintea Împăratului vieţii, te-ai învrednicit a intra în cămara Mântuitorului împreună cu fecioarele cele înţelepte şi acum te veseleşti împreună cu îngerii de moştenirea Tatălui Celui Ce cu dreapta Sa te-a împodobit cu strălucita cunună a darurilor Duhului.

Fii şi nouă caldă rugătoare către Maica Luminii, ca să umple candelele stinse ale sufletului nostru cu untdelemnul rugăciunii şi să ne arate şi pe noi făclii ale mărturisirii Cuvântului. Amin!”

 

Recent Posts

La cât ajunge pensia unui român cu 35 de ani vechime în muncă, după recalculare

Pensie după 35 de ani de muncă. După o perioadă de 35 de ani de…

7 ore ago

Simptome care apar în orice tip de de cancer și sunt adesea ignorate până e prea târziu

Cancerul este o afecțiune complexă și diversă, cu peste 100 de tipuri diferite cunoscute până…

8 ore ago

Ce să mănânci dacă ai glicemia mare. Cele mai bune alimente care elimină zahărul din sânge

Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…

8 ore ago

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România, înclus în patrimoniul Unesco. Merită să-l vizitezi cel puțin o dată în viață

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România. În România există un oraș de o…

9 ore ago

Nutriționist: Acest fruct îngrașă cel mai tare. E un șoc pentru ficat dacă mâncăm prea mult

Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…

9 ore ago

Horoscop 20 – 26 mai 2024. E momentul să culegem roadele în urma eforturilor depuse

Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…

10 ore ago

Citeste si: