vineri, decembrie 3, 2021

Fericitul Ierarh Nectarie a fost un mare isihast şi un mare lucrător al Rugăciunii lui Iisus, care i-a adus multă pace, bucurie, blândeţe şi îndelungă răbdare. Pentru viaţa sa îmbunătățită, Dumnezeu l-a învrednicit pe Cuviosul Nectarie de harul Duhului Sfânt. Pentru aceasta mulţi bolnavi şi săraci alergau la biserica mănăstirii din Eghina şi cereau ajutorul lui. Aceștia se vindecau cu rugăciunile fericitului Nectarie, căci Dumnezeu îl învrednicise de darul facerii de minuni.

Te-ar mai interesa: Ce spune Rafila despre primul caz de Omicron în Ro...

Pe 9 noiembrie, Biserica Ortodoxă prăznuieşte sărbătoarea cu cruce neagră Sfântul Nectarie de la Eghina. Potrivit scrierilor bisericeşti, Sfântul Nectarie este cel care aduce alinare bolnavilor de cancer sau femeilor care nu pot avea copii.

În această zi de sărbătoare, creştinii ortodocşi pot rosti cea mai puternică rugăciune, despre care se spune că este vindecătoarea tuturor bolilor grele, potrivit Crestin Ortodox.

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Nectarie – vindecătorul bolnavilor de cancer

„O, preasfinte și întru tot lăudate, mare făcătorule de minuni Nectarie, pri­mește a­ceastă puțină rugăciune de la noi, nevred­nicii robii tăi, căci către tine, ca la un ade­vărat izvor de tămăduiri și grabnic fo­lo­sitor și ajutător prea­minunat scăpând și către sfânt chipul icoanei tale privind, cu la­crimi fier­binți ne rugăm ție: vezi, sfinte, durerile noastre, vezi sărăcia și ticăloșia noastră.

Te-ar mai interesa: Unul dintre cele mai puternice remedii naturale pe...

Vezi rănile sufletelor și ale trupurilor noastre. Ne rugăm ție, Sfinte Ierarhe Nectarie, grăbește de ne ajută cu neîncetatele și sfintele tale rugăciuni și ne sprijinește pe noi, robii tăi. Ia aminte la sus­pinele noastre și nu ne trece cu ve­derea pe noi, ticăloșii și scârbiții, că știm, sfinte al lui Dumnezeu, că și după mutarea ta din viața aceasta trecătoare cine a năzuit la ajutorul tău și cu credință ți s-a rugat nu a rămas nea­jutat. Că cine te-a chemat întru ajutor și nu l-ai auzit? Sau cine, în dureri fiind și alergând spre ajutorul tău, nu i-ai ușurat suferința?

Te-ar mai interesa: Alimente bune pentru circulație. Ajută la prevenir...

Minunile și ajutorul tău ne-au făcut și pe noi, ticăloșii și scârbiții, să te chemăm să ne vii în ajutor. Știm, o, alesule ierarh, de mulți­mea tă­mă­duirilor pe care le-ai făcut, nou doc­tor fără-de-arginți arătându-te. Nu cu­noaș­tem nici sufe­rință și nici durere pe care să nu le poți alina.

Nu cunoaștem nici o boală căreia tu să nu îi poți aduce tămăduire, dar mai mult decât atât, nu numai că ai tămăduit boli despre care doctorii ziceau că nu pot fi tămăduite, ci și pe mulți bol­navi i-ai ajutat să se întărească în credință și în răbdare, și să ia plată de la Dumnezeu pentru osteneala lor.

Te-ar mai interesa: De ce neapărat necesar să faci o ecografie tiroidi...

Îngenunchind, ne rugăm ție, Sfinte Ie­rarhe Nectarie, ca să te rogi pentru noi lui Hristos, Cel Ce n-a trecut cu vederea rugă­ciunile tale cele jertfelnice, ci te-a întărit și te-a primit în cereștile locașuri.

Către Acela roagă-te, ca să fim și noi ajutați și miluiți cu rugăciunile tale, și din pagube și necazuri izbăviți, ca să binecu­vântăm pe Dum­nezeu Cel în Treime lăudat, totdeauna, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!”

Te-ar mai interesa: Transpirațiile nocturne pot reprezenta simptomul u...

Moaştele Sfântului Nectare în Bucureşti, la Mănăstirea Radu Vodă

La 3 septembrie 1953, sfintele sale moaşte au fost scoase din mormânt şi asezate în biserica Mănăstirii din Eghina, pentru cinstire şi binecuvantare. Canonizarea Sfântului Nectarie a avut loc în anul 1961, cu zi de prăznuire pe 9 noiembrie.

Pe 9 noiembrie, de sărbătoarea cu cruce roşie de Sfântul Nectarie, creştinii ortodocşi se pot închina sfintelor moaşte, la Mănăstirea Radu Vodă, din Bucureşti. Aici se află particele din moaştele Sfântului Nectarie, încă din anul 2002.

Tot părticele din sfintele moaşte sunt găsite spre închinare şi la biserica “Sfântul Nectarie“ din cartierul Alexandru cel Bun, din Iaşi; Mănăstirea Putna; Schitul “Sfinţii Ioan şi Nectarie” din Bradetu, judetul Arges; Mănăstirea Halmyris din comuna Murighiol, judeţul Tulcea; biserica “Sfânta Treime” din localitatea Bucium, judeţul Brasov sau biserica Memorială “Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri