Categories: Expertul zilei

3 lucruri pe care NU ar trebui să le faci niciodată

3 lucruri pe care NU ar trebui să le faci niciodată după sport! Dacă faceți vreunul dintre aceste lucruri, renunțați imediat. Iată care sunt motivele pentru care ar trebui să le evitați.

Exercițiile fizice sunt o modalitate excelentă de a vă menține în formă și de a vă îmbunătăți starea generală a sănătății, dar există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când ați terminat antrenamentul.

Nu este vorba doar de a face sport și de a-ți continua ziua, așa că iată 3 lucruri pe care NU ar trebui să le faci când termini antrenamentul.

1. Apa
Când termini antrenamentul, primul lucru pe care ar trebui să îl faci este să bei apă pentru ca organismul tău să își poată recupera energia și să rămână hidratat pentru activitățile pe care le mai ai de făcut în timpul zilei. Luați cu dumneavoastră sticla de apă, astfel încât să o puteți păstra la îndemână după ce vă terminați antrenamentul.

Nu săriți peste mese

2. Alimentați
Alături de hidratare, nutriția este esențială pentru ca organismul dumneavoastră să își recupereze energia. Dacă ați terminat de făcut exerciții fizice, este recomandat să mâncați alimentele care se potrivesc cu programul dumneavoastră. Fie că luați micul dejun, prânzul, cina sau o gustare, nu săriți peste mese.

3. Hainele
Atunci când faci exerciții fizice, se eliberează toxine care se pot transforma în bacterii, așa că este recomandat să îți schimbi hainele în care ai făcut rutina și, dacă ai ocazia, să faci o baie pentru a-ți menține pielea curată și proaspătă. Evitați să rămâneți în aceleași haine transpirate toată ziua.

Aceste 3 sfaturi te vor ajuta să îți îmbunătățești obiceiurile după ce mergi la sală.

Ce sa NU mananci dupa sport?

1. Biscuiții și covrigeii sărați
Deși după un antrenament intens simți nevoia de a mânca sărat, mai ales pentru că ai eliminat multe săruri prin transpirație, încearcă să reziști tentației și înlocuiește gustările sărate cu câteva fructe uscate sau banane, recunoscute pentru conținutul bogat de potasiu, potrivit doc.ro.

2. Alimente bogate în zahăr și sucuri carbogazoase
Mai precis: stafide, iaurturi cu fructe, ciocolată, prăjituri. Nu există greșeală mai mare decât a te „delecta” cu aceste mâncăruri după. La urma urmei, la sală încercăm să scăpăm de dezastrele produse de ele, de ce am repeta istoria?

3. Gustări bogate în grăsimi
Cartofi prăjiți, pizza, chipsuri, prăjeli, hamburgeri, hot dog. Scopul nostru este să reducem cantitatea de grăsime din corp mergând la sală, nu să o creștem. Așadar, fără astfel de gustări, care ne vor ridica nivelul colesterolului și care cresc riscul de a dezvolta boli de inimă.

4. Legume crude
Cu toate că legumele sunt importante în orice dietă, mai ales consumate ca atare, imediat după ce ai fost la sală, ar fi bine să le eviți. Tine cont de faptul că în timpul antrenamentelor corpul consumă multă energie, care se cere înlocuită. Ai nevoie deci, de cât mai multe fibre și proteine.

5. Produse de patiserie
Ai nevoie de carbohidrați de calitate, iar plăcintele, croissantele și alte specialități pot fi bogate în carbohidrați, însă nu sunt o sursă bună de nutrienți. Alege mai degrabă pâine integrală sau fructe uscate.

6. Batoanele
Sunt tot mai prezente și mai lăudate ca și surse de energie, însă batoanele proteice nu sunt o opțiune. Acestea au fost create pentru a-ți asigura energia dinainte de antrenament, nu pentru a acoperi cerințele de după ale corpului.

Recent Posts

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

22 de minute ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

51 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

o oră ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică