Sari la conținut

Alimentele pentru energie: Ce să mănânci pentru a combate oboseala

Alimentația sănătoasă este esențială pentru combaterea oboselii. Cu toții avem acele zile în care suntem lipsiți de energie. Uneori viața ne stă în cale și nu avem timp să ne odihnim așa cum ne dorim. Din fericire, există o serie de alimente pentru energie care te-ar putea ajuta să te simți maibine întreaga zi.

Alimentele pentru energie: Ce să mănânci pentru a combate oboseala

Există anumite alimente care conțin nutrienți care pot ajuta organismul nostru să se simtă deosebit de energizat. Asigurați-vă că obțineți suficiente vitamine și minerale este o parte esențială a menținerii sănătății, motiv pentru care oamenii aleg adesea să suplimenteze cu cele mai bune suplimente B12 sau cu cele mai bune suplimente de vitamina D.

Dacă nu îi oferiți organismului dumneavoastră nutrienții de care are nevoie, acesta nu va putea funcționa corespunzător.

Ovăz cu nuci și stafide

„Ovăzul oferă energie cu eliberare lentă pentru a te menține în timpul dimineții, iar fructele și zaharurile îți oferă acea energie cu eliberare rapidă pentru a te ajuta să te trezești”, spune Medlin.

Combinarea cu semințe va ajuta la creșterea aportului de vitamine, iar dacă adăugați lapte sau iaurt la această masă, veți obține și vitaminele B, care sunt importante pentru echilibrul energetic din organism.

Vitamine B și oligoelemente care sunt esențiale

Ouă
„Ouăle sunt un aliment foarte bun pentru energie, deoarece furnizează fier, vitamine B și oligoelemente care sunt toate esențiale pentru un metabolism energetic sănătos”, spune Medlin.

Paste
„Pastele sunt excelente pentru nivelul nostru de energie, deoarece conțin carbohidrați cu eliberare moderată care ne alimentează ore întregi”, spune Medlin. „Asociați-le cu un sos bogat în proteine, cum ar fi Bolognese, pentru o eliberare și mai lentă a energiei și o lovitură de vitamina B.”

Pâine prăjită
Un alt aliment pe bază de carbohidrați care vă va umple de energie este pâinea integrală prăjită, potrivit lui Medlin. Ea recomandă asocierea acesteia cu ceva precum marmite pentru a vă oferi o combinație bună de carbohidrați cu eliberare lentă și vitaminele B pentru a vă crește nivelul de energie.

IAURT CU FRUCTE DE PĂDURE 

Fie că îl mănânci la micul dejun sau ca o gustare rapidă, iaurtul este un aliment nutritiv care ar trebui să-ți crească energia.

„Iaurtul cu fructe de pădure, nuci și granola îți va oferi o mulțime de vitamine B, ceva energie cu eliberare rapidă și multă energie cu eliberare lentă pentru a te simți cel mai bine”, spune Medlin.

Pâine cu malț
Dacă sunteți în căutarea a ceva sățios, pâinea de malț ar putea fi o opțiune excelentă pentru a vă stimula energia, deoarece conține vitamine B și un amestec de carbohidrați cu eliberare rapidă și lentă. „Este o gustare favorită înainte de antrenament pentru mulți sportivi”, spune Medlin.

Prăjituri cu ovăz
Medlin recomandă prăjiturile de ovăz pentru ceva rapid în timp ce sunteți în mișcare și vă simțiți obosit. Ea spune: „Acestea oferă energie bună cu eliberare lentă și fibre pentru a vă menține satisfăcut între mese”.

Carne de pui

„Frigăruile de pui cu legume și tăiței sunt o masă excelentă pentru energie, deoarece primești carbohidrații pentru energie imediată și vitaminele B din pui”, spune Medlin.

Orez

Căutați o opțiune vegetariană pentru cină pentru zilele cu energie scăzută? Pregătește-ți frigăruiala cu orez, ouă și tofu. Orezul este o ofertă de energie excelentă pe bază de carbohidrați, în timp ce tofu conține fier, care este benefic pentru echilibrul energetic natural al organismului tău. Adăugați ouăle, care sunt bogate în vitaminele B, pentru o masă echilibrată și energizantă, potrivit Fitandwell.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel