5 semnale de alarmă pe care niciun bărbat nu ar trebui să le ignore. Medic: Ajungem să diagnosticăm bolile mai târziu decât am fi putut

Consultarea promptă a unui medic atunci când apar semnele unei boli grave face diferența în ceea ce privește rata de supraviețuire, dar Punteha van Terheyden constată că mulți bărbați se tem să caute ajutor.

Unul din cinci bărbați va muri înainte de vârsta de 65 de ani. Este o statistică surprinzătoare, dar care nu-i surprinde pe medici, care știu că mulți dintre ei evită să caute ajutor și ignoră simptomele îngrijorătoare de teama a ceea ce li s-ar putea spune și de jena legată de examinările fizice. Și mai sunt și cei care pur și simplu resping semnele timpurii ale unei probleme ca fiind lipsite de importanță.

„Spre deosebire de femei, este mai puțin probabil ca bărbații să ia legătura cu medicul lor”, spune medicul de familie NHS Dr. Adam Staten.

„Nu sunt consultate în mod regulat cu privire la contracepție, nu trec prin experiențe monitorizate din punct de vedere medical, cum ar fi sarcina, și nici nu au parte de teste invazive regulate, cum ar fi frotiurile, așa că examenele fizice nu sunt normalizate pentru ele.”

Bărbații ar putea, de asemenea, să ignore simptome de sănătate precum nevoia de a urina frecvent și dificultățile de menținere a erecției ca semne naturale ale îmbătrânirii.

„Am văzut bărbați care au practicat o partidă de golf de nouă găuri, în loc de 18 ca de obicei, pentru că se confruntă cu dificultăți de respirație, în loc să vorbească cu medicul lor de familie”, explică Dr. Staten, director clinic al firmei de sănătate online One Day Tests.

„Înseamnă că ajungem să diagnosticăm bolile mai târziu decât am fi putut.”

Dintre bărbații care, în cele din urmă, consultă un medic de familie, mulți spun că au făcut programarea doar pentru că o persoană dragă i-a bătut la cap.

„Cel mai mult mă îngrijorează bărbații care nu au un membru al familiei care să-i împingă să caute ajutor”, spune DrStaten. „Cu cât un bărbat lasă mai mult timp să își vadă medicul de familie, cu atât lucrurile pot deveni mai complexe.”

Semnale de alarmă pe care niciun bărbat nu ar trebui să le ignore

Așadar, ce simptome ar trebui să știe fiecare bărbat să nu ignore?

Cancerul de prostată

În fiecare an, 52.300 de bărbați sunt diagnosticați cu cancer de prostată, cei mai mulți dintre ei la mijlocul sau la sfârșitul anilor 70.

Ratele au crescut cu aproape 10% în ultimul deceniu, potrivit Cancer Research UK, dar 78% dintre cei diagnosticați la timp supraviețuiesc 10 ani sau mai mult.

Simptomele includ modificări bruște ale fluxului urinar, dificultăți în a se opri sau a începe, scurgeri după aceea, senzația de a nu fi complet golit și urinare urgentă sau mai frecventă, în special noaptea.

Cancerul intestinal

Este al patrulea cel mai răspândit cancer și îl suferă mai mulți bărbați decât femei.

Simptomele includ modificări ale obiceiurilor intestinale care durează trei săptămâni sau mai mult (scaune mai moi sau constipație), balonare, dureri de burtă sau senzația că nu v-ați golit intestinele.

Colesterolul ridicat

Acesta și tensiunea arterială ridicată merg, de obicei, mână în mână. Aceasta poate crește treptat, fără simptome, îngustând și deteriorând arterele din tot corpul, riscând atac de cord, accident vascular cerebral și afectarea rinichilor, a picioarelor sau a penisului, în funcție de arterele care s-au îngustat.

„Dacă aveți un istoric familial de colesterol ridicat, tensiune arterială sau boli de inimă, ar trebui să vă gestionați dieta și stilul de viață cu și mai multă atenție”, spune Dr. Jeff.

Diabet de tip 2

Cunoscută sub numele de „boală a stilului de viață”, 4,3 milioane de britanici suferă de diabet de tip 2, care provoacă niveluri ridicate de zahăr în sânge. Simptomele includ sete excesivă, mai multe drumuri la toaletă noaptea, mai multă foame, pierdere inexplicabilă în greutate, oboseală, vindecare lentă a rănilor și chiar mâncărimi în jurul organelor genitale.

Este diferit de diabetul de tip 1, care începe de obicei în copilărie, când pancreasul nu mai funcționează. Acei pacienți au nevoie de insulină pe viață.

Deficitul de testosteron

Dr. Jeff spune: „Aproximativ o cincime dintre bărbații din Marea Britanie vor dezvolta o deficiență de testosteron, iar numărul acestora crește anual. Acest lucru se întâmplă mai ales la bărbații de peste 40 de ani.

„Aproape niciodată nu se vorbește despre acest lucru, deoarece a devenit cultural acceptat faptul că bărbații de peste 40 de ani se vor îngrășa, vor fi mai obosiți și vor dori mai puțin sex.”

Unii bărbați vor avea o stare de spirit scăzută, ceață cerebrală și exerciții fizice mai puțin eficiente. Medicul dumneavoastră de familie poate efectua un test de sânge de testosteron de dimineață pentru a-l verifica și trata.

Recent Posts

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

27 de minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

58 de minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

o oră ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică