Sari la conținut

Medic urolog: „Bărbații urinează greșit”. Care este, de fapt, poziția corectă?

Un urolog de top spune că bărbații nu ar trebui să urineze în picioare, proclamând că este mai sănătos și mai igienic să se așeze când folosesc toaleta.

Gerald Collins, un chirurg consultant urologic la Spitalul Alexandra din Cheshire, Anglia, a făcut această afirmație într-un interviu, în urma unui raport YouGov despre practicile de urinare masculină.

Firma de analiză a datelor a chestionat peste 7.000 de bărbați din 13 țări de pe glob, constatând că majoritatea stau de obicei în picioare în timp ce își golesc vezica urinară.

I'm a urologist — men have been peeing the wrong way

Medic urolog: „Bărbații urinează greșit”. Care este, de fapt, poziția corectă?

Sondajul a descoperit niște diferențe culturale surprinzătoare, 40% dintre bărbații germani au spus că stau pe toaletă „de fiecare dată” când urinează, în comparație cu doar 10% dintre bărbații americani.

Și potrivit dr. Collins, nemții au dreptate.

„Statul jos este probabil cel mai eficient mod de urinare”, a spus Collins pentru The Telegraph.

Acest lucru se datorează faptului că în timp ce stați, mușchii pelvieni și coloana vertebrală se relaxează, ceea ce face urinarea mai ușoară și vă ajută să goliți complet vezica urinară.

Acest lucru ajută, de asemenea, foarte mult bărbații în vârstă,  ceea ce este important având în vedere cât de comune devin problemele de prostată odată cu vârsta, în special prostatele mărite.

Această afecțiune afectează 80% dintre bărbații în vârstă de peste 80 de ani, 70% dintre bărbații în vârstă de 60 de ani și 40% dintre bărbații în vârstă de 50 de ani. Prostata apare atunci când prostata și țesutul înconjurător se măresc, blocând uretra.

Sitzpinkeln: Germany's dark secret - DREW PORTNOY

În picioare sau jos: o problemă ce ține de credințe adânc înrădăcinate

În ciuda acestui fapt, sondajul YouGov a constatat că bărbații în vârstă au avut tendința de a evita să stea jos pentru a urina, probabil din cauza credinței că a face acest lucru este mai puțin „masculin” decât a sta în picioare.

De exemplu, 35% dintre bărbații americani cu vârsta peste 55 de ani au spus că nu s-au așezat niciodată să urineze, comparativ cu doar 21% dintre tinerii cu vârsta între 18 și 24 de ani.

Această percepție există și în Germania, dar, cu toate acestea, cultura în Germania se schimbă. De fapt, acum există inițiative de a plasa avertismente în toaletele publice pentru a preveni bărbații să stea în picioare când urinează.

Inițiativă din Germania se datorează cancelarului Angela Merkel care critică bătbații care stau în picioare ori de câte ori ridică scaunul de toaletă din unele toalete publice. O parte din motivul acestui lucru este că atunci când cineva urinează în picioare, ar putea ajunge să se stropească pe podea.

Un studiu a constatat că stropii din urină ar putea ricoșa de pe toaletă și pot ajunge să zboare la trei metri distanță. Spălarea toaletei cauzează, de asemenea, probleme, un studiu anterior de la Universitatea Colorado Boulder subliniind răspândirea germenilor cauzată de spălarea toaletei fără capacul pus.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel