5 simptome surprinzătoare ale vârfurilor glicemice la persoanele cu diabet

Persoanele cu diabet zaharat se confruntă adesea cu fluctuații ale nivelului de zahăr din sânge, care le pot afecta organismul în multe feluri. De la ceața creierului la căderea părului, iată semne surprinzătoare ale creșterii glicemiei la persoanele cu diabet despre care trebuie să știți.

Diabetul de tip 2 este o tulburare metabolică care apare atunci când organismul nu este capabil să utilizeze corect insulină, ceea ce poate duce la dezechilibrul nivelului de glucoză din sânge. Nivelurile ridicate ale zahărului din sânge pe o perioadă de timp pot provoca leziuni ale rinichilor, inimii și altor procese interne.

Diabetul de tip 1, pe de altă parte, este o afecțiune în care pancreasul încetează să creeze insulină și trebuie să luați hormonul extern pentru a gestiona zahărul din sânge.

Când glicemia crește sau scade, corpul nostru poate prezenta anumite simptome. În cazul nivelului ridicat de zahăr din sânge, o persoană se va simți extrem de însetată chiar și după ce a băut mai multe pahare de apă și ar trebui să facă urineze frecvent.

De asemenea, cineva poate avea vedere încețoșată sau infecții ale pielii ca urmare a nivelului ridicat de zahăr din sânge. În cazul unei scăderi a nivelului de glucoză, se pot simți bătăi rapide ale inimii, transpirație, amețeli sau foame.

5 simptome surprinzătoare ale vârfurilor glicemice la persoanele cu diabet

Jessie Inchauspé, biochimist și autoare francez, în recenta sa postare pe Instagram, împărtășește simptome surprinzătoare ale creșterii glicemiei la persoanele cu diabet.

1. Eczeme

Picurile de glucoză cresc inflamația în organism. Dacă sunteți predispus la o afecțiune inflamatorie a pielii, cum ar fi eczema, vârfurile de glucoză pot agrava situația.

2. Inima bate cu putere

O scădere a glucozei în timpul nopții (datorită unei creșteri mari de glucoză după cină) te poate face să te trezești transpirat, cu greață și cu inima bătând cu putere. Încercați să mâncați o masă sănătoasă cu IG scăzut la cină pentru a evita acest simptom dimineața.

3. Căderea părului la femei

Având glicemie crescută în fluxul de sânge, de asemenea, poate afecta sănătatea părului.

„Nivelurile ridicate de glucoză pot provoca un nivel ridicat de testosteron (hormonul sexual masculin) în corpul unei femei. Acest lucru poate duce la chelie pe cap și la creșterea părului pe față”, spune Jessie Inchauspé.

4. Ceața creierului

Ai simțit vreodată că nu poți să-ți urmărești gândurile sau să te concentrezi pe ceva? Nivelul zahărului din sânge poate duce la încetinirea creierului.

„Când suntem pe un rollercoaster de glucoză, viteza semnalelor dintre neuronii din creier poate fi încetinită. Acest lucru poate fi simțit ca o ceață pe creier”, spune Jessie Inchauspé.

5. Foame constantă

Dacă ai poftă de mâncare tot timpul, este un semn al nivelului de zahăr dezechilibrat. Vârgurile glicemice și excesul de insulină pot distruge hormonii foametei, ducând la o senzație constantă de foame.

Recent Posts

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

16 minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

46 de minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

o oră ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică