Categories: Stil de viaţă

Studiu: Postul de 14 ore îmbunătățește foamea, starea de spirit și somnul

Potrivit celui mai mare studiu de cercetare comunitar de acest gen din Marea Britanie, mâncatul într-o fereastră de 10 ore este legat de creșterea energiei și de starea de spirit îmbunătățită, precum și de scăderea apetitului.

Rezultatele studiului au fost prezentate la Conferința Europeană de Nutriție de către cercetătorii de la King’s College din Londra.

Postul intermitent (IF), sau limitarea consumului de masă la un anumit interval de timp, este o metodă populară de slăbire.

Studiu: Postul de 14 ore îmbunătățește foamea, starea de spirit și somnul

Cu o fereastră de zece ore, vă limitați programul zilnic de alimentație la 10 ore și postiți pentru restul de 14 ore. De exemplu, dacă consumați prima înghițitură la ora 9 a.m., trebuie să terminați până la ora 19.00.

Cei care au fost în concordanță cu fereastra lor de mâncare au avut beneficii mai mari decât cei care și-au variat fereastra de mâncare zi de zi.

În ciuda faptului că anumiți susținători ai postului intermitent promovează frecvent ferestre restrictive de alimentație de până la șase ore, datele prezentate în rezumat sugerează că mâncatul într-o fereastră mai puțin restrictivă de zece ore are efecte benefice asupra sănătății, cum ar fi modificări ale dispoziției, energiei și apetitului.

„Acesta este cel mai mare studiu în afara unei clinici strict controlate care arată că postul intermitent vă poate îmbunătăți sănătatea într-un cadru real. Ceea ce este cu adevărat incitant este că rezultatele arată că că nu trebuie să fii foarte restrictiv pentru a vedea rezultate pozitive.

O fereastră de mâncare de zece ore, care a fost gestionabilă pentru majoritatea oamenilor, a îmbunătățit starea de spirit, nivelul de energie și foamea.

Am descoperit pentru prima dată că cei care au practicat au restrâns timpul mâncatul, dar nu era consecvent zi de zi, nu a avut aceleași efecte pozitive asupra sănătății ca și cei care s-au dedicat în fiecare zi”, a declarat dr. Sarah Berry de la King’s College din Londra și om de știință șef la ZOE.

37.545 de persoane din aplicația ZOE Health au încheiat perioada de intervenție de bază de trei săptămâni. Participanții au fost rugați să mănânce în mod normal în prima săptămână și apoi o fereastră de mâncare de zece ore timp de două săptămâni.

Nu e important doar CE mănânci, ci și CÂND mănânci

Peste 36.231 de participanți au optat pentru săptămâni suplimentare, iar 27.371 de utilizatori au fost clasificați ca fiind foarte implicați.

Participanții foarte implicați au fost 78% femei, cu o vârstă medie de 60 de ani și un IMC de 25,6. Participanții cu o fereastră de mâncare mai lungă înainte de intervenție au văzut un beneficiu și mai mare pentru sănătatea lor.

„Acest studiu se adaugă la corpul tot mai mare de dovezi care arată importanța modului în care mănânci. Impactul alimentelor asupra sănătății nu este doar ceea ce mănânci, ci și ora la care alegi să-ți consumi mesele, iar fereastra de mâncare este un comportament alimentar important care poate fi benefic pentru sănătate.

Constatările arată că nu trebuie să mâncăm tot timpul. Mulți oameni se vor simți sătui și chiar vor pierde în greutate dacă își limitează mâncarea la o fereastră de zece ore”, a spus și Kate Bermingham PhD, de la King’s College London și ZOE.

Recent Posts

Se schimbă CNP-urile. Ce date vor fi trecute în cartea de identitate?

Ministerul de Interne anunţă că va fi schimbat actualul sistem de numeritoare a Codului Numeric…

5 ore ago

Bani de la stat GRATIS: se acordă până la 10.000 de lei de persoană. Banii intră direct pe card dacă îndeplinești această condiție

 „Prima conectare” este un program finanțat de Guvernul României prin fondurile primite de la Uniunea…

5 ore ago

HOROSCOP iunie 2024. Veşti BUNE pentru toate zodiile!

Astrologii anunţă că prima lună a verii vine cu vești bune pentru toate semnele zodiacale.…

6 ore ago

10 PROFEŢII cutremurătoare făcute de călugărul RASPUTIN. Viziune despre al Treilea Război Mondial

Celebrul profet rus Grigori Rasputin a fost renumit pentru puterile sale supranaturale şi vindecările  miraculoase,…

6 ore ago

Semnal de alarmă: schimbările climatice agravează depresia și schizofrenia!

Oamenii de știință din Marea Britanie reiterează într-un nou studiu publicat în revista The Lancet…

6 ore ago

Pilonul II de pensii: cum și când se pot retrage banii. Radu Crăciun – preşedinte APAPR: Creşterea valorii activelor se va accelera

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au trimis zilele acestea scrisoarea anuală de…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar