Categories: Ştiri sănătate

7 sfaturi alimentare care vă pot ajuta să vă mențineți sistemul digestiv sănătos

Schimbările simple ale stilului de viață pot contribui în mare măsură la obținerea unui sistem digestiv sănătos – mâncatul sănătos fiind unul dintre sfaturile cheie.

Un sistem digestiv sănătos face minuni pentru corp și minte. Dar o masă compromisă te poate face să te simți iritată și să îți afecteze starea de spirit pentru întreaga zi. De asemenea, poate duce la aciditate, balonare și constipație. Pentru a scăpa de aceste probleme sau pentru a le împiedica să apară, trebuie să ne asigurăm că digestia noastră este bună. Mâncarea alimentelor sănătoase și după intervale adecvate este o modalitate de a asigura acest lucru. Dar există și alte sfaturi pe care experții în sănătate le recomandă pentru a menține intestinul sănătos. Schimbările simple ale stilului de viață pot contribui în mare măsură la realizarea acestui lucru.

Iată 7 sfaturi pe care trebuie să le urmați pentru a menține sistemul digestiv sănătos:

  • Beți o cantitate adecvată de apă

Bea multă apă! Vă va menține hidratat pe tot parcursul zilei și, de asemenea, vă va menține sănătos mediul intestinal. Corpul folosește apa pentru a împinge deșeurile digestive din sistem. Corpul trebuie să rămână hidratat pentru a ține la distanță balonarea și constipația. Este de preferat apa călduță sau la temperatura camerei decât apa rece.

  • Probiotice

Probioticele poartă bacterii sănătoase și drojdie care pot întineri sistemul digestiv. Probioticele precum iaurtul sunt bune pentru sănătatea intestinului. Ciocolata neagră este o sursă bună de probiotice dacă este consumată în cantități limitate.

  • Alimente bogate în fibre

Mulți experți în sănătate recomandă alimente bogate în fibre, cum ar fi nucile și fructele, deoarece fibrele alimentare asigură funcționarea corectă a tractului gastrointestinal. Fibrele ajută, de asemenea, la o mișcare ușoară a intestinului.

  • Mestecați alimentele în mod corespunzător

Este posibil să fi auzit pe bătrâni declarând adesea importanța mestecării corecte a alimentelor. Mâncați-vă mâncarea încet și asigurați-vă că o mestecați corect. Acest lucru vă ajută sistemul digestiv să descompună nutrienții pentru procesare ulterioară.

  • Exerciții fizice regulate

Exercițiile fizice regulate ajută organismul să rămână în formă și să facă față stresului care poate avea un impact negativ asupra digestiei. Deci, faceți exerciții zilnic. Puteți merge chiar și la o plimbare lungă în timpul orelor de dimineață sau seara.

Ceaiul verde este un antioxidant puternic care ajută la scăderea inflamației și la detoxifierea organismului. De asemenea, ajută la metabolism.

  • Păstrează disciplina

În ciuda lumii cu ritm rapid în care trăim, trebuie să respectăm orele prestabilite ale mesei. Indiferent de orele de prânz sau cină, ar trebui să ne asigurăm că avem mâncare doar la acea oră. Mâncatul la întâmplare este o invitație sigură la problemele de digestie.

Recent Posts

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

20 de minute ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

49 de minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

o oră ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

11 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra