joi, iunie 1, 2023

După ce a aflat câte beneficii aduce ceaiul verde, un redactor al revistei Women’s Health a decis să testeze pe propria piele, așa că timp de o săptămână, l-a băut în loc de cafea. 

”În fiecare dimineața beau câteva cești de cafea, iar după amiaza un latte. Însă, ultimul timp am tot discutat cu mai mulți apropiați despre ceaiul verde și am decis să încerc să renunț, temporar, la cafea și să beau ceai verde în loc.

Te-ar mai interesa: Vitamina esențială pentru sănătatea inimii. Specia...

Ceaiul verde conține cofeină care stimulează activitatea cerebrală și are un ușor efect protector împotriva demenței, însă spre deosebire de cafea, ceaiul verde are efect anxiolitic, adică stimulează capacitatea de concentrare fără să provoace iritabilitate, anxietate. Se spune despre ceaiul verde că a fost introdus în alimentația chinezilor atunci când călugării au observat că atunci când îl consumă se pot concentra și medita mai bine.

Mi-am început experimentul sâmbătă dimineață gându-mă că îmi va fi ușor. Pe la jumătatea zilei simțeam că mi se închid ochii dar avantajul a fost că seara n-am avut deloc probleme cu somnul. În următoarea zi, a fost puțin mai bine și a devenit mai bine pe măsură ce a trecut timpul. În a cincea zi mă simțeam mai puțin anxioasă decât sunt atunci când beau cafea. Îmi place aroma cafelei, așa că mi-a fost greu și din acest punct de vedere, nu doar în ceea ce privește lipsa energiei. Însă, există mai multe sortimente de ceai verde și am tot încercat să găsesc unul care să-mi placă. În săptămâna aceea am realizat cât de dependentă sunt de cofeină, așa că am început să beau mai des cafea decofeinizată. Nu o să schimb cafeaua de dimineață cu ceaiul, dar măcar pe cea de după-amiază.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private