sâmbătă, iunie 25, 2022

Schimbările simple ale stilului de viață pot contribui în mare măsură la obținerea unui sistem digestiv sănătos – mâncatul sănătos fiind unul dintre sfaturile cheie.

Un sistem digestiv sănătos face minuni pentru corp și minte. Dar o masă compromisă te poate face să te simți iritată și să îți afecteze starea de spirit pentru întreaga zi. De asemenea, poate duce la aciditate, balonare și constipație. Pentru a scăpa de aceste probleme sau pentru a le împiedica să apară, trebuie să ne asigurăm că digestia noastră este bună. Mâncarea alimentelor sănătoase și după intervale adecvate este o modalitate de a asigura acest lucru. Dar există și alte sfaturi pe care experții în sănătate le recomandă pentru a menține intestinul sănătos. Schimbările simple ale stilului de viață pot contribui în mare măsură la realizarea acestui lucru.

Te-ar mai interesa: Cele mai frecvente tipuri de cancer la tineri. Pre...

Iată 7 sfaturi pe care trebuie să le urmați pentru a menține sistemul digestiv sănătos:

  • Beți o cantitate adecvată de apă

Bea multă apă! Vă va menține hidratat pe tot parcursul zilei și, de asemenea, vă va menține sănătos mediul intestinal. Corpul folosește apa pentru a împinge deșeurile digestive din sistem. Corpul trebuie să rămână hidratat pentru a ține la distanță balonarea și constipația. Este de preferat apa călduță sau la temperatura camerei decât apa rece.

  • Probiotice

Probioticele poartă bacterii sănătoase și drojdie care pot întineri sistemul digestiv. Probioticele precum iaurtul sunt bune pentru sănătatea intestinului. Ciocolata neagră este o sursă bună de probiotice dacă este consumată în cantități limitate.

Te-ar mai interesa: O actriță celebră șochează: „Am pierdut nouă copii...

  • Alimente bogate în fibre

Mulți experți în sănătate recomandă alimente bogate în fibre, cum ar fi nucile și fructele, deoarece fibrele alimentare asigură funcționarea corectă a tractului gastrointestinal. Fibrele ajută, de asemenea, la o mișcare ușoară a intestinului.

  • Mestecați alimentele în mod corespunzător

Este posibil să fi auzit pe bătrâni declarând adesea importanța mestecării corecte a alimentelor. Mâncați-vă mâncarea încet și asigurați-vă că o mestecați corect. Acest lucru vă ajută sistemul digestiv să descompună nutrienții pentru procesare ulterioară.

Te-ar mai interesa: Dietă Iulia Albu: Am o singură zi pe săptămână în ...

  • Exerciții fizice regulate

Exercițiile fizice regulate ajută organismul să rămână în formă și să facă față stresului care poate avea un impact negativ asupra digestiei. Deci, faceți exerciții zilnic. Puteți merge chiar și la o plimbare lungă în timpul orelor de dimineață sau seara.

Ceaiul verde este un antioxidant puternic care ajută la scăderea inflamației și la detoxifierea organismului. De asemenea, ajută la metabolism.

Te-ar mai interesa: Astrolog: Sufletul vine și se lipește de mamă cu u...

  • Păstrează disciplina

În ciuda lumii cu ritm rapid în care trăim, trebuie să respectăm orele prestabilite ale mesei. Indiferent de orele de prânz sau cină, ar trebui să ne asigurăm că avem mâncare doar la acea oră. Mâncatul la întâmplare este o invitație sigură la problemele de digestie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private