Sari la conținut

Puneți aceste 10 plante de purificare a aerului lângă pat pentru un somn mai bun

Dificultatea de a dormi duce la scăderea productivității, lipsa de energie și starea de sănătate precară. Stresul și anxietatea provoacă cele mai multe probleme legate de somn. Multe studii arată că a fi înconjurat de natură ajută la scăderea nivelului de cortizol și a tensiunii arteriale. De asemenea, stimulează funcția imunitară și declanșează relaxarea. În plus, plantele purifică aerul prin absorbția mirosurilor și a mucegaiurilor care pot afecta respirația și sănătatea plămânilor.

Sfaturi utile

Dacă aveți animale de companie sau copii, asigurați-vă că plantele pe care le aveți acasă sunt netoxice. Plantele toxice trebuie date sau păstrate în locuri inaccesibile.

Ștergeți praful de pe frunzele plantelor dvs. în fiecare săptămână. Acest lucru va asigura faptul că pot filtra în mod corespunzător aerul.

NASA recomandă între 15-18 plante de purificare a aerului pentru o casă de 1800 de metri pătrați. Asigurați-vă că așezați câteva în fiecare dormitor.

Iasomie

Iasomia este o plantă stufoasă și care se retrage cu flori delicate albe sau roz. Se știe că iasomia scade anxietatea, ceea ce vă ajută să vă adormiți într-un somn mai profund și mai odihnitor.

Păstrarea unei plante de iasomie în dormitorul tău noaptea va contribui la creșterea vigilenței și a productivității în timpul zilei. În plus, are un parfum delicat și răcoritor.

Lavandă

Lavanda are una dintre cele mai cunoscute arome care induc somnul. Se știe că încetinește ritmul cardiac și scade tensiunea arterială și nivelurile de stres.

Un studiu a constatat că a redus plânsul la copii și i-a ajutat să doarmă. Acest lucru a redus mult stresul pentru mamă și copil.

La femei, lavanda facilitează somnul ușor și scade mișcarea rapidă a ochilor în timpul somnului. De asemenea, reduce timpul necesar adormirii.

Plantă de șarpe

Plantele de șarpe sunt una dintre cele mai ușoare plante de îngrijit.

Poate fi udată la fiecare 2-3 săptămâni. La fel ca majoritatea plantelor, se dizolvă dioxidul de carbon noaptea și îl transformă în oxigen.

Studiile arată că nivelurile crescute de oxigen duc la un somn mai bun.

Planta de șarpe curăță, de asemenea, toxinele din aer, cum ar fi formaldehida, tricloretilena și benzenul.

Aloe Vera

Aloe Vera este o plantă excelentă pentru persoanele care nu au timp să ude florile. Tolerează neglijarea și udările ratate.

Planta se reproduce cu ușurință, ceea ce înseamnă că o plantă va genera suficienți copii pentru a vă umple casa.

Felierea aloe vera eliberează gel pe lungime care poate fi utilizat pentru ameliorarea tăieturilor și arsurilor minore, a mușcăturilor de insecte, a pielii uscate și a arsurilor solare.

Gardenia

Florile Gardenia îți umplu casa cu un parfum minunat.

Este o plantă eficientă pentru tratarea insomniei și a somnului slab. Un studiu recent a constatat că este la fel de eficient ca Valium în ameliorarea anxietății și promovarea somnului.

Gardenia are nevoie de multă lumină solară  și îngrijire adecvată.

Spider Plant

Plantele păianjen sunt adevărate luptătoare.

Pot elimina până la 90% din formaldehida din aerul casei dvs.. Această substanță chimică este un potențial cancerigen și se găsește în majoritatea clădirilor. Sursele obișnuite de formaldehidă includ adezivi, chituri  și materiale de umplutură utilizate în timpul construcției.

Plantele păianjen absorb, de asemenea, mirosuri și vapori, îmbunătățind calitatea generală a aerului pentru dvs. și familia dumneavoastră.

Valeriană

Valeriana este o planta perena care infloreste vara si miroase dulce. Planta are nevoie de aproximativ 6 ore de lumina soarelui pe zi.

Florile au fost o componentă populară a parfumului în secolul al XVI-lea. Rădăcina, pe de altă parte, a fost folosită în ceai și tinctură pentru a trata insomnia.

Dacă aveți probleme cu somnul, respirația parfumului său va accelera procesul.

Iedera engleză

Iedera engleză este foarte simplu de cultivat. Are nevoie de foarte puțină lumină pentru a prospera.

Se știe că această plantă îmbunătățește simptomele alergiilor sau astmului. Acest lucru se traduce și printr-un somn mai bun pentru cei cu probleme de respirație. În doar 12 ore, Iedera engleză curăță până la 94% din fecalele din aer și 78% din mucegaiul din aer.

Iedera este o plantă care se retrage, așa că păstrați-o pe un raft înalt sau într-un coș suspendat. Asigurați-vă că îl tăiați vârfurile pe măsură ce crește, pentru a nu o lăsa la îndemâna animalelor de companie și a copiilor.

Crinul păcii

Cunoscut și sub numele de spathiphyllum, crinul păcii este foarte ușor de îngrijit. Este foarte iertător după perioade de neglijare și se lasă când are nevoie de mai multă apă.

Prin suprimarea microbilor aerieni, crinul păcii ajută la ameliorarea simptomelor alergice, care pot ajuta la ameliorarea acelor nasuri uscate și gâturi iritante care te țin treaz toată noaptea.

Această plantă elimină, de asemenea, toxinele din benzen, tricloretilenă și formaldehidă din aerul casnic. Poate crește umiditatea într-o cameră cu până la 5% datorită umidității florilor sale.

 Pothos auriu

Pothos este o plantă agățată care necesită foarte puțină atenție.

Poate elimina aproape 9000 micrograme de formaldehidă din aer în doar 24 de ore. De asemenea, elimină peste 70% din benzenul aerian în aceeași perioadă de timp. Filtrarea aerului are loc și în solul său.

Dacă locuiți în oraș, luați în considerare plasarea acesteia lângă fereastra dormitorului dvs. pentru a detoxifica orice aer care ar putea intra.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel