Sari la conținut

Manager spital Boli infecțioase: „ușurați fiindcă am externat ultimul bolnav de Covid-19”

Într-o postare cu puternic impact emoțional, medicul Radu-Crișan Dabja, Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași, a anunțat că ultimul pacient covid al spitalului a fost externat, acesta plecând pe piciorele lui de pe ușa spitalului. Medicul își manifestă dorința ca paturile spitalului pe care îl conduce să nu se umple din nou cu pacienți și să nu mai audă sunetul înfiorător al motoarelor compresoarelor din stația de oxigen. Ca în repetate rânduri, medicul le mulțumește colegilor pentru eforturile depuse și pentru că au „devenit supe-oameni”, îngeri în halate albe, salvând mii de vieți omenești,
Mesajul integral al medicului Radu-Crișan Dabja:
„A doua oară anul acesta rasuflăm (ironic, nu?) ușurați fiindca am externat (din nou) ultimul bolnav de Covid-19. Plecând pe picioarele sale, am privit din nou, ca intr-un morbid deja-vu, cum ne imbătăm cu gândul că poate “e gata”, “se termină”, am scăpat.
Dar se adună nori grei deasupra Europei și ne este frică să nu sărbătorim prematur.
“Mai lăsati-ne, domnule, cu covidul vostru în pace!”
Ce n-aș da să nu mai aud motoarele compresoarelor din stația de oxigen gemând de extenuare, salvările urlând toată noaptea până și în liniștea dealurilor mele din Comunitatea Bârnova – Iași, plânsetele fiilor și fiicelor de bolnavi răpuși de mizeria asta de virus și disperarea bolnavilor după mai mult oxigen. Ce n-aș da să nu mai aud “Faceți ceva, vă rog!”
Dar, mergem inainte. Cu bune, cu rele, mergem fix inainte, noi, cei de la Spitalul Clinic De Pneumoftiziologie Iași, CEA MAI INIMOASA SI MAI BUNA ECHIPA DE MEDICI, ASISTENTI, PERSONAL AUXILIAR MEDICAL SI PERSONAL ADMINISTRATIV PE CARE O POATE AVEA CINEVA.
Am ONOAREA de a fi coleg cu echipa care a trecut prin atat de multe incercari dar si nedreptati incat numai statutul lor, de supra-oameni, i-a facut sa poata zambi si sa mai gaseasca, zi de zi de zi de zi energia sa fie un umar ferm si de incredere pe care se sprijina disperarea si speranta fiecarui bolnav.
Ma inclin cu reverenta in fata voastra, a tuturor, dragi colegi.
Hai, poate am scapat de virus.
Va multumesc si va stimez,
Al vostru, Radu.”

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel