Sari la conținut

După interzicerea avortului în SUA, o fetiță de 10, însărcinată după un viol, a fost nevoită să părăsească statul pentru întreruperea sarcinii

Din cuprinsul articolului

După interzicerea avortului în SUA, o fetiță în vârstă de 10 ani care a rămas însărcinată după ce a fost violată a fost nevoită să părăsească statul Ohio pentru întreruperea sarcinii, după ce Curtea Supremă a revenit asupra deciziei, a declarat miercuri un ofițer de poliție, citat de presa americană.

Povestea ei tragică, relatată inițial de un ginecolog din Indiana, a fost citată vineri de președintele Joe Biden pentru a deplânge decizia Înaltei Curți, din 24 iunie, de a nu mai garanta dreptul la avort, scrie AFP.

Procurorul general al statului Ohio, Dave Yost, al cărui stat a interzis imediat avorturile după șase săptămâni de sarcină, și-a exprimat îndoielile cu privire la veridicitatea acesteia. „Pare a fi o invenție”, a spus el.

A făcut avort în statul Indiana

Cu toate acestea, poliția din Columbus a arestat marți un suspect, iar miercuri, când acesta a apărut în fața unui judecător, un anchetator a confirmat detaliile dramei, a relatat Columbus Dispatch.

Ofițerul, Jeffrey Huhn, i-a spus magistratului că mama victimei a informat serviciile locale de protecție a copilului despre sarcina fiicei sale pe 22 iunie și că acestea au anunțat apoi poliția.

Fata a făcut un avort pe 30 iunie în statul vecin Indiana, unde avorturile rămân legale, iar rămășițele embrionare sunt supuse unor teste ADN pentru a confirma legăturile cu suspectul, a precizat ofițerul.

Potrivit unor documente judiciare consultate de AFP, Gerson Fuentes, în vârstă de 27 de ani, a fost acuzat de „viol asupra unui minor sub 13 ani” în urma unei agresiuni care a avut loc la 12 mai. El a fost arestat preventiv într-o închisoare din comitatul Franklin.

Contactată de AFP, poliția din Columbus nu a răspuns.

De la decizia Curții Supreme, o duzină de state conservatoare au interzis avorturile pe teritoriul lor. Majoritatea fac o excepție pentru a proteja viața femeii însărcinate, dar nu întotdeauna în caz de viol sau incest.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel