Sari la conținut

Cum îți determini partenerul de viață să se lase de fumat

Dacă motivele care ţin de sănătate par să nu-l facă pe partenerul tău să se lase de viciu, precum bolile cardiovasculare, leucemia sau diferite forme de cancer, următoarele motive, care ţin mai degrabă de viaţa de cuplu, s-ar putea să-i dea de gândit:

–         Dacă fumezi și copiii tăi vor fuma

Un studiu recent publicat de revista ”Pediatrics” anunţă că odraslele născute chiar după ce părinţii fumători s-au lăsat dezvoltă o incidenţă a fumatului de până la 29 %, comparativ cu doar 8 % în cazul copiilor ai căror parinţi nu au acest viciu.

–         Cosumi mai multă nicotină decât crezi

Deşi există norme cu privire la nivelul nicotinei din ţigări, o investigaţie realizată de Şcoala Sănătăţii Publice de la Harvard demonstrează că nicotina s-a regăsit într-un procent de 11 % în ţigările scoase pe piaţă între 1997 şi 2005. Aşadar, chiar dacă fumezi doar în weekend, îţi vei menţine nivelul nicotinei la cote ridicate.

–         Irosești aproape 3.000 de dolari pe an

Dacă doreşti să faci economii, fumatul te va împiedica. Dacă un pachet costă aproximativ 8 dolari, într-un an vei pierde cel puţin circa 3.000 de dolari.

–         Vei avea probleme de sănătate grave

Fumatul are efecte negative majore asupra sistemului cardiovascular al omului, afectându-ţi abilitatea de a lucra la potenţialul maxim pe care îl ai.

–         Îţi slăbește sistemul imunitar

Sistemul imunitar va avea cel mai mult de suferit şi va deschide calea virusurilor către organismul tău. Produsele chimice din tutun provoacă inflamaţii şi leziuni la nivelul celulelor, efecte care nu se pot sesiza decât prin slăbirea sistemului imunitar.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel