Sari la conținut

Inspectorii sanitari trag semnalul de alarmă. Recomandări importante pentru români

Inspectorii sanitari trag semnalul de alarmă. Cu o săptămână înainte de Paște, creștinii ortodocși celebrează Floriile sau intrarea Domnului în Ierusalim, ultima sărbătoare din post cu dezlegare la pește și vin.

Inspectorii sanitari veterinari ne sfătuiesc să fim atenți la calitatea produselor pe care le cumpărăm în această perioadă și să păstrăm și bonul de casă pentru a putea proba, în cazul în care, în mod justificat, dorim să reclamăm calitatea produsului. Relatează din județul Bistrița-Năsăud corespondenta RRA, Cristiana Sabău.

Comisarii de la Protecția Consumatorilor Bistrița-Năsăud au retras de la vânzare o cantitate importantă de pește congelat, spune Stelian Dolha, comisar șef adjunct.

Stelian Dolha: Am oprit de la comercializare la un operator economic bistriţean, o vitrină întreagă de peşte. De ce? Pentru că glazura aia de gheaţă era imensă. Acolo, în lada aia frigorifică, o treime era numai gheaţă. Arsura de congelator este practic, schimbarea culorii, adică din peștele acela roz, de exemplu, noi ne ducem și cumpărăm peștele cel alb.

Situațiile de acest fel nu sunt unice, ne-a declarat o localnică.

E, poate, congelat de trei ori sau de patru ori. Dacă chiar vreau un pește, mă duc la o crescătorie și-mi cumpăr un pește.

De preferat este să alegem pești în ambalaje intacte și să verificăm data limită de consum. În ce privește vinul, Stelian Dolha recomandă.

Stelian Dolha: Să folosească magazine autorizate, să se uite pe etichete cine este producător. Adică cineva trebuie să răspundă pentru calitatea produsului respectiv și nu altfel. Eu nu le-aș sugera ca în această perioadă să se lase ademeniți de cei care vând vin în piețe sau pe marginea drumului şi atenție, degustarea se face din dop. Nu așa ceva.

Bonul fiscal este obligatoriu dacă cineva vrea să depună reclamație.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel