Sari la conținut

Trei simptome cele mai grave asociate cancerului oral. Medic: Când pacientul își mușcă obrazul sau o margine a limbii

cancer
Sursa foto: Doctorul Zilei
autoevaluare pentru cancer oral

Din cuprinsul articolului

Trei simptome cele mai grave asociate cancerului oral. În ultimii ani, tot mai multe persoane au fost diagnosticate cu cancer oral , în special în rândul bărbaților. Din nefericire, potrivit medicilor, apar în stadii mai avansate.

Așadar, fii atent la simptomele incipiente ale cancerului oral! Afla care sunt acestea de la dr. Corina Campean din emisiunea „La dentist cu Dr. Leahu”.

„Cancerul bucal este un subtip al cancerului capului si gatului si presupune o multiplicare haotica, necontrolata a unor celule scuamoase atipice. Prezentarea la medicul stomatolog de la primele simptome ale cancerului oral ofera o sansa mai mare de succes a tratamentului.

Cauzele cancerului oral nu sunt pe deplin cunoscute, insa exista cativa factori de risc, precum: fumatul excesiv, consumul de alcool – mai ales alcoolul tare, nedistilat – si microtraumatisme din cavitatea bucala”, explică dr. Corina Campean.

Zonele unde apar cel mai des tumorile maligne orale

1.    Marginea limbii;

2.     Varful limbii;

3.    mucoasa obrajilor gingiile sau chiar buzele.

„E bine ca toata lumea sa recunoasca simptomele care apar in cazul cancerului oral. Printre acestea se numara: ulceratii sau rani la nivelul cavitatii bucale care nu au tendinta de vindecare sau care trec si reapar. De asemenea, senzatia de nod in gat sau de corp strain care duce la tulburari de inghitire a alimentelor sau sangerari dentare, precum si mobilitatea dentara – in lipsa unui diagnostic de boala parodontala – sunt semnale de alarma”, mai spune medical.

„La nivelul obrajilor pot aparea placarde sau pete albe sidefii, care nu se indeparteaza prin stergere.

Detectarea cancerului

Partea buna este ca vizitele regulate la medicul stomatolog sau la medicul chirurg pot ajuta la detectarea cancerului in timpul unui control de rutina, in urma examinarii cavitatii orale. În felul acesta se poate incepe tratamentul pentru cancerul oral cat mai devreme, iar sansele de vindecare sunt foarte mari”, a explicat medical pe YouTube.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel