Sari la conținut

Ce văd oamenii înainte să moară. Asistentă de la un centru de îngrijire paliative: NU putem explica acest lucru

boala
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Semne de avertizare despre moarte

Asistenta medicală de la Hospice, Julie McFadden, a declarat că pacienții ei îi spun adesea că își văd prietenii, membrii familiei și chiar animalele de companie care au murit deja – înainte ca ei înșiși să moară.

O asistentă de la un centru de îngrijire paliativă a dezvăluit că persoanele pe moarte văd adesea lucruri foarte specifice în ultimele lor clipe.

Julie McFadden a declarat că pacienții ei îi spun adesea că îi văd pe cei dragi care au murit deja – înainte ca ei înșiși să moară, scrie Mirror.

Ea a adăugat că rudele lor decedate le vor spune cuvinte liniștitoare, cum ar fi: „Vom veni să te luăm în curând” sau „Nu-ți face griji, te vom ajuta”.

Julie a lucrat în domeniul îngrijirii în azil de mai bine de cinci ani, după ce a petrecut mai mult de un deceniu lucrând ca asistentă la terapie intensivă.

Ea a început recent să își împărtășească cunoștințele și experiența pe TikTok, sub numele de utilizator @hospicenursejulie, și a obținut peste 430.000 de urmăritori și 3,6 milioane de like-uri.

Julie se află adesea în preajma morții datorită meseriei sale, îngrijirea în ospicii concentrându-se pe ajutarea pacienților în fază terminală să își reducă durerea și suferința.

Ce văd oamenii înainte să moară

Potrivit acesteia, este extrem de frecvent ca pacienții pe moarte să vadă prieteni, rude și chiar animale de companie vechi moarte.

Ea a spus că acest lucru se întâmplă atât de des, încât ei pun acest lucru în „pachetele educaționale pe care le dau pacienților și celor dragi lor”, dar că nu poate explica de ce se întâmplă acest lucru.

„Acest lucru se întâmplă atât de des încât îl punem în pachetele noastre educaționale pe care le oferim pacientului și celor dragi, astfel încât să înțeleagă ce se întâmplă. Dar nu știm de ce se întâmplă și nu putem explica acest lucru”, a spus ea.

„De obicei, se întâmplă cu o lună sau cam așa ceva înainte ca pacientul să moară. Ei încep să vadă rude moarte, prieteni morți, vechi animale de companie care au murit – spirite, îngeri, care îi vizitează.

„Doar ei îi pot vedea și auzi. Uneori este prin intermediul unui vis, iar alteori îi pot vedea fizic și chiar ne întreabă: „Vedeți ce văd eu?”.

Julie a explicat că pacienții „de obicei nu se tem”, ci că de fapt sunt foarte „reconfortați” de acest lucru.

Unsplash

„Venim să te luăm în curând”

Ea a adăugat: „De obicei, nu le este frică, de obicei este foarte reconfortant pentru ei și spun că trimit un mesaj de genul: „Venim să te luăm în curând” sau „Nu-ți face griji, te vom ajuta”.

„Majoritatea oamenilor adoră acest lucru, sunt foarte liniștiți de asta, nu îi sperie. Dar da, nu putem explica și se întâmplă tot timpul.”

Când cineva a întrebat-o pe Julie dacă crede că este vorba de o halucinație, aceasta a spus că nu crede, deoarece pacienții sunt în mod normal „destul de atenți și orientați”.

„Nu știu ce este”, a continuat ea. „Nu mi se pare o halucinație, deoarece persoanele care spun asta sunt de obicei destul de alerte și orientate, sunt de obicei lucide.

„Nu e ca și cum ar spune o grămadă de lucruri nebunești care nu au niciun sens. De obicei sunt funcționale și logice și mă întreabă: „De ce o văd pe mama mea moartă, o vezi?”.

„Am văzut halucinații și ceea ce vorbim aici nu este așa ceva. Dar nu știu.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel