Sari la conținut

Ministrul Eugen Nicolăescu: „Noi am fost pregătiți, dar nu am știut unde să trimitem echipaje, nu ni s-a spus”

Ministrul Sănătăţii este de părere că procedurile la intervenţia de după accidentul aviatic din Apuseni au fost corecte şi respectate, din punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii (MS). „Am fost ultima verigă în lanţul de intervenţie, am stat în aşteptare, iar din momentul în care victimele au fost localizate, au fost urmate procedurile pentru astfel de urgenţe. Toate aceste proceduri au fost corecte”, a mai spus Nicolăescu pentru Mediafax.

Ministrul Sănătăţii a precizat, în acest context, că pentru fiecare dintre răniţi a fost pregătit câte un echipaj de urgenţe medicale. De asemenea, a fost pregătit spitalul care să preia răniţii, inclusiv din punct de vedere al personalului şi aparaturii necesare.

„De la ora 15.55, când am primit primul sms de la profesorul Radu Deac (preşedintele Agenţiei Naţionale de Transplant – n.r.), în care mi s-a spus că a avut loc accidentul, şi până când supravieţuitorii au ajuns în spital, am fost permanent în legătură cu secretarul de stat Raed Arafat, cu echipele medicale mobilizate din judeţele Cluj, Alba, Bihor şi Mureş, dar şi cu profesorul Irinel Popescu, venit la minister împreună cu profesorul Deac”, a declarat Nicolăescu pentru Mediafax.

„Noi am fost pregătiţi, dar nu am ştiut unde să trimitem echipajele medicale, pemtru că nu ni s-a spus”, a mai spus Eugen Nicolăescu.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel