Sari la conținut

PONTURI. Eşti meteosensibil? Află cum te poţi proteja de furtunile electromagnetice!

furtuna
Sursă foto: Earth
furtuna geometrica

Se estimează că aproape 45% dintre oamenii de pe planetă sunt sensibili la furtunile magnetice, iar numărul lor a crescut alarmant în ultimele decenii. 

Dar nu toate aceste persoane sunt conștiente de faptul că starea de rău, nervozitatea crescută, somnul fragil, slăbiciunea fizică și melancolia sunt cauzate sau amplificate de furtunile magnetice. La mulți oameni, diverse tipuri de disconfort apar chiar cu o zi sau două înainte de furtuna magnetică în sine, iar la alții – în ochiul furtunii.

Totuși, există vești bune – oricine își poate adapta și suprima reacția la furtuna magnetică dacă își schimbă obiceiurile și încearcă strategii eficiente pentru a atenua situația timp de cel puțin câteva zile.

Iată câteva ponturi despre ceea ce este de important să faceţi înainte, în timpul şi după furtunile magnetice pentru a avea o bună stare de sănătate fizică şi mentală.

Ești meteosensibil?

Dacă furtunile magnetice îți cauzează probleme, atunci este posibil să te numeri printre persoanele care au o sensibilitate crescută la schimbările vremii şi la fenomenele meteo neobişnuite. Chiar și așa, acest lucru nu ar trebui să vă îngrijoreze, pentru că, de fapt, jumătate din populație este sensibilă la vreme.

Persoanele sensibile la intemperii suferă de diverse schimbări ale stării mentale, precum și de disconfort fizic atunci când există diverse schimbări climatice.

Schimbarea anotimpurilor, umiditatea excesivă sau uscăciunea excesivă a aerului, căldura intensă sau frigul pătrunzător și erupțiile solare îi afectează pe unii oameni mult mai mult decât pe alții. Uneori, aceștia au senzații dureroase la nivelul articulațiilor sau mușchilor pe o perioadă mai lungă de timp. Insomnia este, de asemenea, le poate pune probleme, la fel ca şi migrenele şi durerile de cap intense.

Sursă foto: Agro TV

În majoritatea cazurilor, aceștia recunosc că au o capacitate de muncă redusă, deficit de atenție și dificultăți de concentrare. De asemenea, se pot confrunta cu o senzație persistentă de dificultăți în respirație.

Bolnavii cronici, printre cel mai afectaţi de fenomenele meteo

Medicii atrag atenţia că bolile cronice creează probleme pentru persoanele cu sensibilitate pronunțată la vreme. De exemplu, dacă aveți hipertensiune arterială, probleme cardiace și neurologice sau dezechilibre hormonale – schimbările meteorologice vă afectează cu siguranță în mod negativ, agravând simptomele.

Totodată, furtunile magnetice sunt o pacoste pentru hipotensivi – persoanele cu tensiune arterială scăzută -, cărora le acutizează simptomele neplăcute, precum stările de slăbiciune, insomnia sau lipsa apetitului.

Cum te poţi proteja de furtunile magnetice?

Ceea ce mănânci în timpul furtunilor magnetice este extrem de important pentru tonusul tău. O dietă care să susțină corpul și spiritul este de fapt plăcută și benefică.

– Includeți mai multe fructe, legume și plante medicinale în dieta dumneavoastră. O opțiune extrem de potrivită sunt merele coapte, caisele și stafidele. Bananele sunt excelente pentru sănătate datorită conținutului lor de potasiu.

– Consumă supe de linte şi mâncăruri cu fasole, care au un efect calmant în zilele cu furtuni magnetice.

– Pâine: Cea mai bună alegere este secara, deoarece conține vitaminele B, care au un efect benefic asupra sistemului nervos. Evită pâinea albă, cel puțin pentru aceste zile.

– Ceaiuri din plante medicinale: Alege ceaiul de mușețel, măceșe, păducel, cimbru sau valeriană Poți chiar să prepari un cocktail din mai multe plante medicinale care au efecte excelente.

– Încercați să evitați carnea, consumați mai mult pește.

– Eliminați din dietă alimentele prăjite, alimentele grase, alimentele bogate în amidon și alcoolul. Reduceți consumul de tutun şi de cofeină. Nu consumați alimente picante și prea sărate.

– O jumătate de tabletă de aspirină, în cazul în care nu vă provoacă dureri de stomac, va juca un rol benefic în atenuarea migrenelor provocate de furtunile magnetice.

Elena Marinescu

Elena Marinescu are o vasta experienţă profesională în audiovizual, presa scrisă şi online. A avut colaborări cu publicaţii importante din media, precum "România Liberă", "Capital" sau "Taifasuri", şi se ocupă de domeniul medical de aproape 15 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel