Din cuprinsul articolului
Celebra nutriţionistă Mihaela Bilic a explicat cum o persoană poate să slăbească rapid până la 15 kilograme pe lună, concentrându-ne pe o anumită grupă de alimente.
Este vorba de dieta proteică, care presupune eliminarea completă a glucidelor din alimentație, ceea ce, conform specialistului, poate avea rezultate „uimitoare” chiar și cu un aport zilnic de 3.000 de calorii.
Medicul atrage însă atenţia că orice dietă extremă trebuie abordată cu prudență și numai sub supravegherea unui specialist. Deși dieta proteică oferă rezultate rapide, este esențial să fie înțeleasă pe deplin și să se ia în considerare posibilele consecințe asupra sănătății.
„Care este cea mai simplă și mai rapidă metodă de slăbit? Regimul proteic. Toată lumea știe, cu proteine ne săturăm și nu ne îngrășăm.
Revoluția dietetică a doctorului Atkins a apărut în anii 70 și părea că a rezolvat pentru totdeauna problema slăbitului. Putem mânca pe săturate, fără limită de cantitate și să ne topim văzând cu ochii”, a spus Mihaela Bilic în rubrica de sănătate de la PRO TV, potrivit Click!.

Secretul? Fără nico urmă de carbohidraţi!
Această metodă de slăbire accelerează procesul de ardere a grăsimilor prin renunțarea la carbohidrați, ceea ce duce la pierderea semnificativă în greutate. Conform Mihaelei Bilic, rezultatele pot varia între 10 și 15 kilograme pe lună, un efect ce atrage atenția celor care vor să obțină rapid un corp de vis.
„Cu o condiție. Să fie eliminate toate glucidele din alimentație. Principiul de bază e simplu: carbohidrații din zahăr și făinoase duc la secreție de insulină, hormonul care știe să transforme caloriile în grăsime de rezervă. Soluția? Eliminăm orice urmă de carbohidrați și grăsimea va dispărea”, a adăugat nutriționista.
Dieta proteică implică un aport crescut de proteine, provenite din surse diverse, precum carne slabă, pește, ouă, lactate și leguminoase.
Alimente recomandate în dieta proteică
- Proteine de origine animală: carne (pui, vită, porc), pește, ouă, lactate (brânză, iaurt).
- Proteine de origine vegetală: leguminoase (linte, năut, fasole), soia, tofu.
- Alimente bogate în proteine: semințe, nuci.
Alimente interzise
– produse de panificaţie şi de patiserie;
– zahăr;
– miere;
– alcool;
– băuturi carbogazoase şi sucuri;
– cartofi.
Atenţie la riscuri și efecte adverse!
Probleme digestive: constipația este frecventă.
Tulburări de somn: insomnia poate apărea ca efect secundar.
Dureri de cap și respirație urât mirositoare din cauza eliminării amoniacului.
Exemplu de meniu pentru o săptămână
Exemplu de meniu
Ziua 1
Mic dejun: 1 ou fiert, legume crude;
Prânz: carne slabă de pui, legume la cuptor;
Cină: carne slabă de pui, salată de morcovi cruzi.
SAU
Mic dejun: piept de pui la grătar, salată de roşii;
Prânz: carne slabă de vită, legume la cuptor;
Cină: carne slabă de pui sau vită, salată de varză proaspătă;

SAU
Mic dejun: 1 ou fiert, legume proaspete;
Prânz: peşte cu legume la grătar;
Cină: peşte la cuptor cu salată de legume;
Ziua 4
Mic dejun: Piept de pui la grătar, salată de roşii cu castraveţi;
Prânz: 1 pulpă de pui la cuptor, mâncare de spanac;
Cină: Carne slabă de pui sau vită la cuptor, broccoli fiert.
SAU
Mic dejun: 1 cană cu lapte degresat/brânză degresată cu legume/salată de roşii cu castraveţi şi brânză degresată;
Prânz: mâncare cu varză la cuptor, 1 fruct
Cină: fructe de orice fel.