Din cuprinsul articolului
Anaïs Grangerac: antibacterian, antiseptic, antioxidant… acest produs natural este o mică minune. Mierea este un superaliment cu multiple beneficii pentru sănătate. Este bogată în vitamine și minerale și este antioxidantă, antibacteriană și antiseptică. În „Bonjour! La Matinale TF1”, Anaïs Grangerac vorbește despre superputerile acestui mic miracol natural și împărtășește rețete pentru a-l încorpora în dieta noastră.
Mierea, un aliat pentru un corp sănătos
Un supliment nobil, mierea este un aliment care ne dorește doar binele. Antibacteriană, ne ajută să calmăm durerile minore în gât. Poate fi, de asemenea, deosebit de utilă pentru curățarea și promovarea vindecării rănilor mici.

Sursă de carbohidrați și cu 25% mai puține calorii decât zahărul alb, mierea este, de asemenea, un ajutor în combaterea oboselii și a depresiei, dar și pentru stimularea sistemului imunitar.
„ De aceea, vedem adesea cure cu lăptișor de matcă, chiar și cure cu polen, în farmacii, pe măsură ce se apropie iarna”, subliniază Anaïs Grangerac.
Cu toate acestea, nu este vorba de a consuma un borcan de miere pe zi, ci o lingură de miere pe o felie de pâine prăjită cu unt, în timpul micului dejun, este o modalitate foarte bună de a începe ziua. Mai mult, mierea este, de asemenea, un remediu foarte bun pentru ziua de după o noapte de băut excesiv, deoarece promovează oxidarea etanolului în ficat.
Deși este un superaliment, este contraindicată copiilor sub un an.
Anaïs Grangerac prezintă două rețete pentru a te bucura de beneficiile mierii
Rulouri cu brânză de capră și miere
Vom începe cu o rețetă sărată extrem de simplu de preparat: rulouri cu brânză de capră și miere.
Veți avea nevoie de foietaj pe care veți întinde 70 de grame de brânză de capră proaspătă și apoi veți adăuga miere lichidă pentru a o întinde mai ușor. Depinde de dumneavoastră să alegeți mierea pe care o preferați (cimbru, lavandă, castan, există 40 de soiuri, așa că aveți de unde alege…). Rulați-l și puneți-l la frigider pentru treizeci de minute. Apoi, scoateți-l și tăiați bucăți mici de un centimetru pe care le așezați pe o tavă de copt. Coaceți-l timp de cincisprezece minute la 200 de grade. Este gata.
O rețetă perfectă pentru următorul aperitiv!
Pentru fanii rețetelor dulci, Anaïs Grangerac vă sugerează să preparați madeleine cu miere. Aici, mierea înlocuiește zahărul brun, ceea ce scade indicele glicemic. Pentru a le prepara, amestecați pur și simplu 105 grame de făină cu un sfert de plic de praf de copt, două ouă, 125 ml de miere și 115 g de unt sărat. Lăsați-le la frigider timp de treizeci de minute să se răcească și puneți-le în forme de madeleine. Apoi puneți-le la cuptor la 200 de grade și gata.