Din cuprinsul articolului
Virgil Stroescu, la 77 de ani. Cu o carieră de peste 20 de ani, Virgil Stroescu este unul dintre cei mai cunoscuți doctori în nutriție, endocrinologie și boli metabolice. Recent, acesta a dezvăluit cum reușește să se mențină în formă la 77 de ani.
Ce alimente consumă medicul Virgil Stroescu

Medicul Virgil Stroescu are câteva principii importante în ceea ce privește alimentația, pe care le urmează de zeci de ani. Medicul consumă la prima ora a zilei un pahar de apă plată pentru hidratare.
După 10-15 minute, specialistul ia micul dejun, care se bazează pe alimente vegetariene, precum cereale, semințe și soia. La prânz, medicul Virgil Stroescu consumă salate, legume sau supe și ciorbe, pregătite fără carne.
Ce alimente consumă dr. Stroiescu la cină
La cină, nutriționistul a mărturisit că optează pentru cantități mici de mâncare, precum o salată sau un fruct. De asemenea, i-a sfătuit pe cei care își doresc să slăbească să nu mai mănânce seara, mai ales cu 3-4 ore înainte de somn.
„Dimineața, în general, este bine să mâncăm cereale, obligatoriu cereale, în special fulgi de ovăz. Eu îi fierb, apoi pun semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac, semințe de chia… Mănânc și pâine integrală, mai iau și niște soia, brânza de soia care este formidabilă. Brânza de animal nu e sănătoasă, se produce prin coagularea cazeinei. Cazeina este cea mai alergizantă proteină a organismului nostru”, mai spune celebrul medic.
Recomandarea medicului pentru cei care vor sa slabească
„Cum mergem la masă (n.r. de prânz) este bine să bem apă. Nu ar fi rău să bem o supică de legume. Hrana vegetală e vie, pe când hrana animală nu are viață. Dacă vrei să slăbești, nu trebuie să mai mănânci nimic seara, doar să bei apă. Nu trebuie să mănânci cu 3-4 ore înainte de somn sau, dacă vrei ceva foarte simplu, poți opta pentru o salată, un griș, orez sau un fruct – un măr sau două”, a explicat medicul Virgil Stroescu în podcastul moderat de Adina Alberts.

