Sari la conținut

Ceaiul care „topește” grăsimea de pe ficat și îl ajută să elimine toxinele

ficat
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Ficatul este cel mai mare organ intern al corpului și are un rol esențial în digestie, în depozitarea energiei și în eliminarea toxinelor din organism. Una dintre cele mai frecvente afecțiuni hepatice este boala ficatului gras, o condiție în care grăsimea se acumulează în celulele hepatice, uneori fără ca pacientul să prezinte simptome evidente.

Potrivit informațiilor de specialitate, există două forme principale ale acestei afecțiuni: boala ficatului gras non-alcoolică și boala alcoolică a ficatului gras, numită și steatoză hepatică alcoolică.

Ce presupune boala ficatului gras non-alcoolică

Forma non-alcoolică a bolii nu are legătură cu consumul de alcool și poate evolua în două direcții distincte. Prima este ficatul gras simplu, situație în care grăsimea este prezentă în ficat, însă inflamația și leziunile celulare sunt reduse sau absente, ceea ce înseamnă că, în general, nu există riscul unor complicații severe.

Citeste si…

A doua formă este steatoza hepatică non-alcoolică, care implică inflamație și deteriorarea celulelor hepatice. Această evoluție poate duce, în timp, la fibroză, ciroză sau chiar cancer hepatic în lipsa unui tratament adecvat și a monitorizării medicale.

De ce este boala ficatului gras o afecțiune „tăcută”

Atât forma non-alcoolică, cât și cea alcoolică sunt de obicei afecțiuni silențioase, fără simptome clare. Unele persoane pot resimți oboseală accentuată sau un disconfort vag în partea dreaptă a abdomenului, însă multe cazuri rămân asimptomatice ani la rând. Tocmai de aceea, specialiștii recomandă controale medicale regulate, mai ales în cazul pacienților cu factori de risc precum obezitatea, diabetul sau consumul crescut de alcool.

Citeste si…

Remediul naturist recomandat de Lidia Fecioru pentru ficatul gras

Printre metodele naturiste folosite de unii pacienți pentru susținerea funcției hepatice se numără și un ceai obținut din măceșe uscate, despre care bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit cu ceva timp în urmă, la Antena 3 CNN, în cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse”.

Aceasta a explicat modul de preparare și administrare al infuziei, descriind un ritual care, în opinia sa, ar putea ajuta ficatul.

„Într-un termos de circa 1 litru, se pun 20 boabe de măceşe, se pune apă fierbinte peste ele şi se lasă 12 ore.

Apoi se toarnă din ceai într-un pahar şi punem trei linguri de sorbitol sau xilitol, amestecăm bine şi se bea o dată, dimineaţa, pe stomacul gol.

Citeste si…

Peste 20 de minute, se bea încă un pahar. După jumătate de oră, punem mânca”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru în intervenția sa de la Antena 3.

Ea a adăugat că procedura trebuie repetată de șase ori, o dată la două zile, susținând că „E o cură de tratament bună pentru ficat”.

Ce trebuie știut înainte de a încerca remedii naturiste

Deși remediile naturiste sunt folosite de multe persoane, specialiștii recomandă prudență și discuții cu medicul curant înainte de începerea oricărei cure, mai ales în cazul unei afecțiuni complexe precum boala ficatului gras. Diagnosticul și monitorizarea de specialitate rămân esențiale pentru prevenirea complicațiilor hepatice pe termen lung.

Citeste si…

Acest articol are un rol informativ și nu înlocuiește sfaturile medicului. Pentru orice decizie privind tratamentul, consultați un specialist.
Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel