Sari la conținut

Ultimele noutăți despre starea lui Ion Iliescu, după ce a fost operat la inimă

Din cuprinsul articolului

Fostul preşedinte Ion Iliescu (89 de ani) a fost supus luni unei intervenţii chirurgicale la inimă, la cel mai mare institutut de boli cardiovasculare din ţară. 

Diagnosticat cu pericardită hemoragică, Ion Iliescu a fost operat cu succes, iar acum se află în afara oricărui pericol.

„În după-amiaza zilei de 1 aprilie, domnul Ion Iliescu, fost preşedinte al României, a fost adus prin transfer de la Spitalul Elias la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare ‘Prof. C.C. Iliescu’ cu diagnosticul de pericardită lichidiană – tamponadă cardiacă. După evaluare şi pregătire preoperatorie pacientul a fost supus unei intervenţii chirurgicale cu un rezultat final foarte bun”, au precizat reprezentanţii Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. C.C. Iliescu”.

Potrivit sursei citate, în prezent Ion Iliescu se află în perioada postoperatorie imediată în secţia ATI a institutului, este stabil şi „în afara unui pericol iminent”.

Ce este pericardita hemoragică

Pericardita hemoragică înseamnă, pe scurt, acumularea în jurul inimii a unui lichid care conţine sânge. „În pericardita hemoragică, este foarte important să înţelegem cauza, cât şi efectele. În primul rând, dacă el nu are tratament care poate să dea hemoragii, adică anticoagulant, cel mai frecvent pericardita hemoragică este un cancer; se numeşte sindrom paraneoplazic. Trebuie investigată cauza, dacă este un cancer, un traumatism sau o reacţie secundară a tratamentului anticoagulant”, a explicat chirurgul cardiovascular Gabriela Cozmanciuc, pentru libertatea.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel