Sari la conținut

În ce țări a ajuns deja coronavirusul din China. Se răspândește cu repeziciune!

A electron microscope image of a coronavirus is seen in this undated picture provided by the Health Protection Agency in London February 19, 2013. REUTERS/Health Protection Agency/Handout

Coronavirusul din China ar fi ajuns în mai multe țări din Asia, în Europa și în Statele Unite ale Americii și se estimează că în jur de 40.000 de oameni ar fi afectați.

80 de  pacienţi au decedat, cel mai tânăr pacient fiind o fetiţă în vârstă de 9 luni, iar 54 de cazuri au fost declarate vindecate. Iată care sunt cele mai afectate zone.

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel: ”Coronavirusul se găsește peste tot, chiar și în România!” Legătura dintre virusul gripal și coronavirus

De duminică până luni, rata infectării pe teritoriul Chinei a crescut cu peste 50%, aproape 62% până luni, de la 2.800 la aproape 4.500.

Au fost raportate 65 de cazuri în afara Chinei. În Hong Kong, Thailanda au fost înregistrate câte 8 cazuri de infectate cu noul virus, iar în Taiwan au fost confirmate 7 cazuri, ultimele două marți, la două femei de 70 de ani, din Wuhan. În Macao, Australia, Singapore și SUA, câte 5 cazuri, în Japonia, Malaezia, Coreea de Sud, câte 4 cazuri, în Franța, 3 cazuri, Vietnam, 2 cazuri. în Cambodgia, Canada, Germania, Sri Lanka, Nepal, câte un caz.

Coronavirusul din China, în Germania

Germania a confirmat luni primul caz de coronavirus transmis de la om la om. Este vorba de un bărbat din landul Bavaria, din sud-estul Germaniei, din localitatea Starnberg. Acesta este într-o stare stabilă, este izolat și monitorizat de personalul medical, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

Puteți verifica, în timp real, zonele în care s-a răspândit deja virusul, cu ajutorul unei hărți interactive.

Harta interactivă a fost concepută de o echipă de cercetători a Johns Hopkins Center for Systems Science and Engineering și este actualizată în timp real cu informații provenite de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA (CDC) și alte surse de încredere.

Harta, pe care o puteți consulta AICI, arată viteza cu care se răspândește coronavirusul, precum și cele mai afectate regiuni din lume.

În România nu au fost raportate până acum cazuri de infecție, însă rămâne de văzut ce se va întâmpla în viitorul apropiat, dat find faptul că 50 de muzicieni români au concertat în China, chiar în provincia de unde provine virusul ucigaș. 18 dintre artiști sunt de la Filarmonica Banatul din Timișoara

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel