Categories: Ştiri sănătate

A fost dezvoltat vaccinul universal împotriva coronarvirusului care ar putea oferi protecție împotriva tuturor variantelor existente dar și a celor viitoare. Modul de administrare e cu totul diferit

Un nou vaccin Covid fără ace, care folosește un jet de aer pentru a fi împins sub piele, ar putea oferi „protecție la scară largă” împotriva variantelor existente și viitoare de coronavirus.

Vaccinul, dezvoltat de profesorul Jonathan Heeney de la Universitatea din Cambridge împreună cu compania de cercetare DIOSynVax, este testat de Universitatea din Southampton.

Universitatea din Southampton a dezvoltat noul vaccin care folosește un jet de aer pentru a fi împins sub piele, în locul unui ac. Tehnologia pe care o folosește urmărește să prezică modul în care virusul ar putea muta, permițându-i să vizeze variantele emergente.

Profesorul Heeney a spus, ptrivit dailymail: „Pe măsură ce apar noi variante și imunitatea începe să scadă, avem nevoie de tehnologii mai noi. Este vital să continuăm să dezvoltăm candidați de vaccin de nouă generație gata să ne ajute să ne ferim de următoarele amenințări virale.

Vaccinul nostru este inovator atât în ceea ce privește modul în care stimulează sistemul imunitar să răspundă cu un răspuns de protecție mai larg, cât și modul în care este administrat. Este primul pas către un vaccin universal împotriva coronavirusului. În mod esențial, este primul pas către un vaccin universal împotriva coronavirusului pe care îl dezvoltăm, protejându-ne nu doar de variantele Covid-19, ci și de viitoarele coronavirusuri.”

Un vaccin universal împotriva coronavirusului

Saul Faust, investigator șef clinic și director al NIHR Southampton Clinical Research Facility, a declarat: „Acesta nu este pur și simplu „un alt” vaccin împotriva coronavirusului, deoarece are în vizor atât variantele Covid-19 existente, cât și pe cele viitoare. Această tehnologie ar putea oferi o protecție largă unui număr mare de oameni din întreaga lume”.

În timp ce majoritatea vaccinurilor existente împotriva Covid-19 utilizează secvența ARN pentru proteina spike din primele mostre de virus găsite în ianuarie 2020, tehnologia DIOSvax utilizată pentru noul vaccin urmărește să prezică modul în care virusul ar putea muta, permițându-i să țintească variante emergente.

Voluntari din zona Southampton care au primit două doze dintr-un vaccin existent, fără doza booster sunt căutați pentru studiu pentru care vor fi plătiți cu 785 de lire sterline.

 

Recent Posts

Se schimbă CNP-urile. Ce date vor fi trecute în cartea de identitate?

Ministerul de Interne anunţă că va fi schimbat actualul sistem de numeritoare a Codului Numeric…

55 de minute ago

Bani de la stat GRATIS: se acordă până la 10.000 de lei de persoană. Banii intră direct pe card dacă îndeplinești această condiție

 „Prima conectare” este un program finanțat de Guvernul României prin fondurile primite de la Uniunea…

o oră ago

HOROSCOP iunie 2024. Veşti BUNE pentru toate zodiile!

Astrologii anunţă că prima lună a verii vine cu vești bune pentru toate semnele zodiacale.…

2 ore ago

10 PROFEŢII cutremurătoare făcute de călugărul RASPUTIN. Viziune despre al Treilea Război Mondial

Celebrul profet rus Grigori Rasputin a fost renumit pentru puterile sale supranaturale şi vindecările  miraculoase,…

2 ore ago

Semnal de alarmă: schimbările climatice agravează depresia și schizofrenia!

Oamenii de știință din Marea Britanie reiterează într-un nou studiu publicat în revista The Lancet…

3 ore ago

Pilonul II de pensii: cum și când se pot retrage banii. Radu Crăciun – preşedinte APAPR: Creşterea valorii activelor se va accelera

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au trimis zilele acestea scrisoarea anuală de…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar