Sari la conținut

A fost dezvoltat vaccinul universal împotriva coronarvirusului care ar putea oferi protecție împotriva tuturor variantelor existente dar și a celor viitoare. Modul de administrare e cu totul diferit

Un nou vaccin Covid fără ace, care folosește un jet de aer pentru a fi împins sub piele, ar putea oferi „protecție la scară largă” împotriva variantelor existente și viitoare de coronavirus.

Vaccinul, dezvoltat de profesorul Jonathan Heeney de la Universitatea din Cambridge împreună cu compania de cercetare DIOSynVax, este testat de Universitatea din Southampton.

Universitatea din Southampton a dezvoltat noul vaccin care folosește un jet de aer pentru a fi împins sub piele, în locul unui ac. Tehnologia pe care o folosește urmărește să prezică modul în care virusul ar putea muta, permițându-i să vizeze variantele emergente.

Profesorul Heeney a spus, ptrivit dailymail: „Pe măsură ce apar noi variante și imunitatea începe să scadă, avem nevoie de tehnologii mai noi. Este vital să continuăm să dezvoltăm candidați de vaccin de nouă generație gata să ne ajute să ne ferim de următoarele amenințări virale.

Vaccinul nostru este inovator atât în ceea ce privește modul în care stimulează sistemul imunitar să răspundă cu un răspuns de protecție mai larg, cât și modul în care este administrat. Este primul pas către un vaccin universal împotriva coronavirusului. În mod esențial, este primul pas către un vaccin universal împotriva coronavirusului pe care îl dezvoltăm, protejându-ne nu doar de variantele Covid-19, ci și de viitoarele coronavirusuri.”

Un vaccin universal împotriva coronavirusului

Saul Faust, investigator șef clinic și director al NIHR Southampton Clinical Research Facility, a declarat: „Acesta nu este pur și simplu „un alt” vaccin împotriva coronavirusului, deoarece are în vizor atât variantele Covid-19 existente, cât și pe cele viitoare. Această tehnologie ar putea oferi o protecție largă unui număr mare de oameni din întreaga lume”.

În timp ce majoritatea vaccinurilor existente împotriva Covid-19 utilizează secvența ARN pentru proteina spike din primele mostre de virus găsite în ianuarie 2020, tehnologia DIOSvax utilizată pentru noul vaccin urmărește să prezică modul în care virusul ar putea muta, permițându-i să țintească variante emergente.

Voluntari din zona Southampton care au primit două doze dintr-un vaccin existent, fără doza booster sunt căutați pentru studiu pentru care vor fi plătiți cu 785 de lire sterline.

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel