Accident vascular cerebral: Câte ore de exerciții fizice sunt necesare pentru o recuperare reușită

Accident vascular cerebral. Activitatea fizică după un accident vascular cerebral este crucială pentru o recuperare reușită, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii suedezi.

Aceștia au constatat că pacienții care au crescut activitatea fizică și au menținut aceste niveluri timp de șase luni după accidentul vascular cerebral au funcționat mai bine decât cei care nu au făcut-o.

„Persoanele care au suferit un accident vascular cerebral pot obține beneficii funcționale prin creșterea activității fizice, indiferent de gravitatea accidentului vascular cerebral”, a declarat cercetătorul principal, Dr. Dongni Buvarp, de la Institutul de Neuroștiințe și Fiziologie de la Universitatea din Göteborg, potrivit pronews.gr.

Studiul a constatat că bărbații și pacienții cu capacități cognitive normale au fost mai predispuși să mențină un regim de exerciții fizice consecvent, indiferent de gravitatea accidentului vascular cerebral.

Constatările ar putea ajuta la direcționarea persoanelor a căror activitate fizică scade după un accident vascular cerebral, a declarat Buvarp.

Cantitatea ideală de exerciții fizice după un accident vascular cerebral este de cel puțin patru ore pe săptămână, a spus Buvarp. Aceste activități ușoare ar putea include ciclismul sau mersul pe jos, grădinăritul, pescuitul, ping pongul sau bowlingul, a adăugat el.

„Angajarea în exerciții fizice poate spori capacitatea atât a creierului, cât și a corpului de a ajuta la recuperarea după un accident vascular cerebral”, a spus Buvarp. „Activitatea fizică sporește plasticitatea creierului și îmbunătățește recuperarea la nivel celular”.

Un stil de viață activ poate îmbunătăți mobilitatea pacienților cu accident vascular cerebral și poate reduce riscul de căderi, depresie și boli de inimă.

„Menținerea activității fizice, chiar și de intensitate scăzută, poate contribui la o mai bună recuperare, indiferent de gravitatea accidentului vascular cerebral”, a adăugat Buvarp.

Dintre participanții la studiu, 53% și-au mărit activitatea fizică și 47% au redus-o. Cei care au crescut activitatea timp de șase luni au recuperat o funcție fizică mai bună în comparație cu cei care nu au făcut-o.

Cercetătorii subliniază că exercițiile fizice sunt esențiale pentru recuperarea după un accident vascular cerebral, deoarece reprogramează creierul.

Atunci când cineva face exerciții fizice, trimite mesaje către părțile normale ale creierului care preiau locul părții din creier care a fost afectată de un accident vascular cerebral.

Exercițiile fizice sunt doar una dintre schimbările de stil de viață pe care pacienții ar trebui să le facă după un accident vascular cerebral pentru a se recupera și pentru a reduce șansele de a suferi un al doilea accident vascular cerebral. Celelalte includ nefumatul, menținerea unei greutăți corporale normale și o dietă sănătoasă.

Activitatea fizică pe termen lung nu numai că ajută la recuperarea după un accident vascular cerebral, dar reduce semnificativ și riscul unui al doilea accident vascular cerebral sau al unui alt eveniment cardiovascular, concluzionează aceștia.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

8 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

9 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

9 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

10 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

10 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

11 ore ago

Citeste si: