Aceast fruct blochează diabetul și protejează inima

Există un fruct excelent care are puterea să blocheze diabetul și să protejeze inima de bolile și complicațiile legate de acestea.

Experții în domeniul alimentației sănătoase au vorbit despre proprietățile valoroase ale alunelor, căci despre ele este vorba pentru organism, citați de The Health.

Alunele conțin multe vitamine, printre care: B1, B2, C, E, precum și minerale. Ele pot  bloca diabetul si protejeaza inima.

Alunele sunt un produs excelent pentru diabet

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Alunele conțin alfa-tocoferol, o variantă a vitaminei E cunoscută pentru a reduce riscul de cancer cu 50%. Aceste nuci sunt, de asemenea, o sursă bogată de mangan. Acest mineral este cunoscut a fi parte a enzimei antioxidante mitocondriale, care joacă, de asemenea, un rol important în prevenirea cancerului.

În plus, consumul lor este benefic pentru creier. Asigurați-vă că adăugați acest aliment în dieta zilnică. Doza optimă pentru consum este de 30-40 de grame pe zi. Alunele sunt bogate în vitamina E, proteine, fibre alimentare și grăsimi sănătoase, care împreună contribuie la sănătatea pielii și a părului.

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Sunt o gustare grozavă și un plus delicios la orice masă, dar sunt foarte utile și pentru a pierde în greutate. Beneficiile consumului lor datează din cele mai vechi timpuri. Sunt cele mai populare ca arome în lichioruri și cafea, iar uleiul lor ca grăsime de gătit.

Alunele sunt, de asemenea, o sursă puternică de antioxidanți. Sunt o sursă ideală de proteine ​​pentru vegetarieni. 100 de grame din aceste nuci conțin 15 grame de proteine, ceea ce reprezintă mai mult de 30 la sută din norma zilnică.

Unele dintre beneficiile sale pentru sănătate sunt reglarea motilității intestinale, prevenirea deteriorarii celulelor, scăderea nivelului de colesterol, creșterea sensibilității la insulină, reducerea inflamației. O cană din acest aliment delicios conține aproximativ 86% din necesarul zilnic de vitamina E.

De asemenea, conține vitamina A și vitamina C, doi antioxidanți puternici. Previne îmbătrânirea prematură și încetinește procesul de îmbătrânire prin combaterea liniilor fine și a ridurilor. Acest lucru se datorează vitaminei E, care hidratează și hidratează pielea. Îl hrănește delicat în timp ce îl lasă moale, neted și strălucitor.

Alunele ajută la spasmele musculare, ameliorând tensiunea musculară. De asemenea, reduce tensiunea musculară, luptă și previne oboseala musculară, spasmele, crampele și durerile musculare. Uleiul de alune acționează ca o protecție solară naturală, protejându-ne pielea de efectele nocive ale razelor UV dure.

Aplicați zilnic câteva picături de uleiuri de susan, avocado, nucă și alune pe piele pentru a o proteja de razele UV dăunătoare. De asemenea, funcționează bine pe pielea uscată și sensibilă.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

9 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

10 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra