Sari la conținut

Aceast fruct blochează diabetul și protejează inima

diabet
Sursă foto: GETTY Images

Există un fruct excelent care are puterea să blocheze diabetul și să protejeze inima de bolile și complicațiile legate de acestea.

Experții în domeniul alimentației sănătoase au vorbit despre proprietățile valoroase ale alunelor, căci despre ele este vorba pentru organism, citați de The Health.

Alunele conțin multe vitamine, printre care: B1, B2, C, E, precum și minerale. Ele pot  bloca diabetul si protejeaza inima.

Alunele sunt un produs excelent pentru diabet

ce declanseaza diabetul
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Alunele conțin alfa-tocoferol, o variantă a vitaminei E cunoscută pentru a reduce riscul de cancer cu 50%. Aceste nuci sunt, de asemenea, o sursă bogată de mangan. Acest mineral este cunoscut a fi parte a enzimei antioxidante mitocondriale, care joacă, de asemenea, un rol important în prevenirea cancerului.

În plus, consumul lor este benefic pentru creier. Asigurați-vă că adăugați acest aliment în dieta zilnică. Doza optimă pentru consum este de 30-40 de grame pe zi. Alunele sunt bogate în vitamina E, proteine, fibre alimentare și grăsimi sănătoase, care împreună contribuie la sănătatea pielii și a părului.

alune
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Sunt o gustare grozavă și un plus delicios la orice masă, dar sunt foarte utile și pentru a pierde în greutate. Beneficiile consumului lor datează din cele mai vechi timpuri. Sunt cele mai populare ca arome în lichioruri și cafea, iar uleiul lor ca grăsime de gătit.

Alunele sunt, de asemenea, o sursă puternică de antioxidanți. Sunt o sursă ideală de proteine ​​pentru vegetarieni. 100 de grame din aceste nuci conțin 15 grame de proteine, ceea ce reprezintă mai mult de 30 la sută din norma zilnică.

Unele dintre beneficiile sale pentru sănătate sunt reglarea motilității intestinale, prevenirea deteriorarii celulelor, scăderea nivelului de colesterol, creșterea sensibilității la insulină, reducerea inflamației. O cană din acest aliment delicios conține aproximativ 86% din necesarul zilnic de vitamina E.

De asemenea, conține vitamina A și vitamina C, doi antioxidanți puternici. Previne îmbătrânirea prematură și încetinește procesul de îmbătrânire prin combaterea liniilor fine și a ridurilor. Acest lucru se datorează vitaminei E, care hidratează și hidratează pielea. Îl hrănește delicat în timp ce îl lasă moale, neted și strălucitor.

Alunele ajută la spasmele musculare, ameliorând tensiunea musculară. De asemenea, reduce tensiunea musculară, luptă și previne oboseala musculară, spasmele, crampele și durerile musculare. Uleiul de alune acționează ca o protecție solară naturală, protejându-ne pielea de efectele nocive ale razelor UV dure.

Aplicați zilnic câteva picături de uleiuri de susan, avocado, nucă și alune pe piele pentru a o proteja de razele UV dăunătoare. De asemenea, funcționează bine pe pielea uscată și sensibilă.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: