Categories: Ştiri sănătate

Acestea sunt produsele cancerigene pe care multe femei le folosesc zilnic

Produse cancerigene. Femeile folosesc zilnic produse precum șampoanele, loțiunile de corp, agenții de îndepărtare a lacului de unghii, detergenții universali, detergenții de rufe și naftalină conțin compuși organici volatili toxici (COV), substanțe chimice care scapă sub formă de gaze, se acumulează în aerul din interior și provoacă o varietate de probleme pentru sănătate, inclusiv de cancer. Acestea sunt doar câteva, lista de produse conține peste 100 de produse.

De cele mai multe ori, companiile nu sunt obligate să dezvăluie ce conțin produsele lor sau în ce procente, așa că este dificil de știut la ce pot fi expuși oamenii și potențialele efecte asupra sănătății.

Produse ce conțin substanțe chimice dăunătoare, care provoacă cancer

 

„Acest studiu este primul care dezvăluie măsura în care COV toxici sunt utilizați în produsele de zi cu zi de toate tipurile, ceea ce ar putea duce la probleme grave de sănătate”, notează autorul principal Christine Knox, om de știință la Institutul Silent Spring.

„Publicarea acestor informații ar putea oferi producătorilor un stimulent să își reformuleze produsele și să folosească ingrediente mai sigure ”, adaugă el.

Cercetătorii au studiat pe 33 produse, ei cere companiilor care vând produse să avertizeze consumatorii dacă acestea le-ar putea expune la cantități semnificative din aceste substanțe chimice dăunătoare, care provoacă cancer, malformații congenitale sau alte daune ale reproducerii.

În ciuda legii, echipa de cercetare a estimat că peste 5.000 de tone de substanțe chimice volatile enumerate în lege au fost eliberate din produsele din statul California în 2020.

Analiza a relevat că peste 100 de tipuri de produse conțin aceste substanțe

Dintre acestea, cercetătorii s-au concentrat pe 30, inclusiv douăsprezece tipuri diferite de produse de îngrijire personală, care merită o atenție specială deoarece conțin adesea substanțe chimice nocive și pot prezenta cele mai mari riscuri pentru sănătate.

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Acestea includ formaldehida care se găsește în lac de unghii, șampon, machiaj și alte produse de îngrijire personală.

În plus, produsele utilizate la locul de muncă reprezintă o preocupare deosebită, notează autorii studiului, deoarece lucrătorii folosesc adesea multe tipuri diferite de produse care conțin substanțe chimice periculoase.

Cercetătorii evidențiază tipurile de produse pe care producătorii ar trebui să le reformuleze pentru a înlocui COV toxici cu ingrediente mai sigure. Ei recomandă, de asemenea, Agenției pentru Protecția Mediului din SUA să ia în considerare legislația pentru cinci substanțe chimice suplimentare.

Recent Posts

Fenomen EXTREM la începutul săptănânii. ANM a modificat prognoza

ANM a schimbat prognoza pentru luni, 20 mai. În cea mai mare parte a țării,…

13 minute ago

Românii care s-au pensionat înainte de 2001 trebuie să știe ASTA. Vor avea o mare problemă la recalculare!

Începând cu septembrie 2024, românii își vor vedea pensiile majorate. Motivul se datorează recalculării veniturilor…

34 de minute ago

Horoscopul săptămânii: Zodii destinate să sufere în săptămâna 20-26 mai 2024. Vezi care este cheia pentru a trece peste această perioadă

Horoscopul săptămânii: Potrivit predicțiilor astrale făcute de astrologi, trei zodii sunt destinate să sufere în…

53 de minute ago

Leguma care scade colesterolul și protejează oasele. Reprezintă o adevarată comoară pentru sănătate

Legumele reprezintă un element de bază într-o dietă echilibrată și hrănitoare. În plus, scade colesterolul,…

o oră ago

Micul dejun care te va întineri. Restabilește prospețimea pielii

 Micul dejun nu numai că oferă energie pentru întreaga zi, dar dacă este selectat corect,…

2 ore ago

La cât ajunge pensia unui român cu 35 de ani vechime în muncă, după recalculare

Pensie după 35 de ani de muncă. După o perioadă de 35 de ani de…

12 ore ago

Citeste si: