Categories: Ştiri sănătate

Această legumă poate deveni toxică atunci când este reîncălzită. Iată cum să eviți efectele dăunătoare!

Vara este momentul perfect pentru a consuma cât mai multe fructe și legume proaspete. De asemenea, legumele sunt ingriediente de bază în ciorbe și alte preparae culinare. Cu toate acestea, o legumă poate avea efecte toxice asupra organismului atunci când este reîncălzită, consumată în cantități mari.

Excesul, chiar și în cazul alimentelor sănătoase, nu este recomandat. Acesta este și cazul unei legume preferate de români, adesea adăugată în ciorbe și alte mâncăruri zilnice. Țelina are un conținut mare de nitrați, care se eliberează atunci când este reîncălzită.

Nitrații sunt asociați cu dezvoltarea unor afecțiuni grave, precum cancerul.

Țelina, toxică atunci când este reîncălzită

Țelina poate să aibă multiple beneficii pentru organism și este bogată în vitamine, dar în momentul în care o reîncălzim, aceasta devine cea mai toxică legumă din cauza conținutului de nitrați pe care îl are, scrie Antena 3.

Când reîncălzim mâncarea în care am folosit țelina, această cantitate de nitrați se eliberează și crește riscul dezvoltării unor boli grave, chiar și cancer.

Acest lucru se întâmplă atunci când o consumăm reîncălzită în cantități mari. Țelina poate cauza chiar și hipertensiune, intoxicație și disfuncții ale sistemului circulator, iar reîncălzită atacă și glanda tiroidă.

Din aceste motive, faptul că adăugăm țelină în ciorbă face ca această legumă plină de beneficii să devină cea mai toxică legumă din bucătărie.

Țelina, toxică atunci când temperaturile sunt ridicate

Pe lângă rezultatele nefaste pe care țelina reîncălzită în ciorbă sau în alte mâncăruri le are, această legumă devine extrem de toxică și pe timp de vară.

Experții au atras atenția de nenumărate ori că este greșit să consumăm țelină când temperaturile sunt ridicate. Consumul celei mai toxice legume poate să cauzeze alergii, deoarece conține o substanță numită bergapten. Această substanța din țelină provoacă reacții anafilactice.

Contraidicată pentru femeile însărcinate

Și femeie însărcinate ar trebui să evite țelina și asta pentru că reprezintă o sursă bogată în hormoni naturali.

 

Recent Posts

Denia din Joia Mare. Obiceiul care aduce noroc şi împlinirea dorinţelor

În Joia Mare din Săptămâna Patimilor, credincioşii sunt îndemnaţi la post şi rugaciuni. Pentru noroc…

29 de minute ago

Continuă evacuările din zona străzii surpate din Slănic Prahova. Mesaj Ro-Alert

Autorităţile din Prahova au luat măsuri suplimentare de evacuare a populaţiei în zona străzii surpate…

60 de minute ago

Horoscop 3 mai 2024. Zodia pentru care un vis e pe cale să devină realitate

Horoscop 3 mai 2024. Zodia pentru care un vis e pe cale să devină realitate.…

o oră ago

Cum veți ști dacă ouăle sunt proaspete. Data înscrisă pe ambalaj indică altceva

Cum veți ști dacă ouăle sunt proaspete. Ouăle sunt considerate un superaliment, deoarece sunt bogate în…

2 ore ago

Recomandăroi pentru evitarea toxiinfecţiilor alimentare: Oamenii să fie atenți

Recomandăroi pentru evitarea toxiinfecţiilor alimentare! În această perioadă, inspectorii sanitar-veterinari afirmă că riscul apariţiei toxiinfecţiilor…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic