miercuri, iulie 28, 2021

Majoritatea fructelor și legumelor comercializate sunt tratate cu substanțe dăunătoare pentru a asigura o recoltă cât mai bogată. Cu toate acestea, îndepărtarea pesticidelor este esențială pentru sănătatea

organismului nostru, întrucât acestea pot fi foarte dăunătoare pentru sănătate.

Pentru a reduce efectele negative ale consumului de pesticide este important să știi cum să speli corect fructele și legumele. Prin curățare, fructele și legumele vor avea un gust mai bun și, de asemenea, vor fi lipsite de riscuri.

Spălarea corectă va îndepărta substanțele dăunătoare. Acestea nu reprezintă un pericol numai pentru sănătate, ci alterează și gustul produselor pe care vrei să le consumi.

Îndepărtarea pesticidelor de pe fructe și legume

Dr. Simona Carniciu, medic primar diabet şi boli metabolice,

explică ce trebuie să facem pentru a îndepărta cât mai eficient pesticidele de pe suprafața fructelor și legumelor.

Fructele tratate sunt periculoase prin expunerea constantă în primul rând. Atât timp cât nu ştim şi nu ne putem feri, însă, putem apela la diverse trucuri.

Vă pot învăţa un truc foarte simplu prin care să spălaţi fructele şi legumele cumpărate din piaţă sau a căror origine nu o ştiţi foarte sigur.

Se face prin imersia în apă cu bicarbonat timp de 20 de minute. Un litru de apă, o lingură de bicarbonat, se lasă fructele sau legumele acolo, şi pesticidele vor fi îndepărtate

şi nu vor mai dăuna.

Gustul va fi şi mai bun după. Când îndepărtăm aceste substanţe, savoarea fructului iese la suprafaţă.

Cel mai pregnant efect în acest sens este la roşii şi căpşuni. Căpşunile au cu totul alt gust când sunt spălate în apă alcalină, fie că e apă cu bicarbonat, fie realizată prin diverse aparate care produc apa alcalină”, explică medicul, potrivit DC News.

De asemenea, poți prepara o soluție cu lămâie și oțet

Vei avea nevoie de:

  • 1 cană (250 ml) de oțet
  • 1 lingură (10 ml) de zeamă de lămâie
  • 1 cană (250 ml) de apă

Cum se utilizează:

  • Toarnă apa și oțetul într-o sticlă

    cu pulverizator.

  • Adaugă zeama de lămâie și amestecă.
  • Agită soluția și depoziteaz-o în frigider pentru a o putea utiliza oricând ai nevoie să-ți cureți alimentele de pesticide.

Ultimele stiri

Parteneri