Categories: Ştiri sănătate

Acest factor crește foarte mult riscul de infectare. Poate fi evitat ușor, însă, dacă faci acest lucru

Virusul SARS-CoV-2 este un agent patogen care se transmite pe cale respiratorie, prin picăturile eliminare de o persoane infectată atunci când vorbește, tușește sau strănută. Aceste picături sunt inhalate de persoanele sănătoase care, la rândul lor, dezvoltă infecția.

Odată cu apariția variantei Omicron, specialiștii în sănătate au subliniat importanța măsurilor și restricțiilor anti-COVID. Printre acestea se numără și măsurile de igienă și prevenire, precum dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea măștii și distanțarea fizică.

Împreună cu vaccinurile anti-COVID, aceste măsuri sunt eficiente în limitarea răspândirii virusului și dezvoltarea unor forme mai ușoare de boală.

Transmiterea coronavirusului este foarte rapidă, mai ales în cazul ultimelor două tulpini, Delta și Omicron. Cu atât mai mult, este important să știi că persoaneel infectate pot tranmite mai departe virusul cu două zile înainte de apariția simptomelor.

Astfel, o persoană aparent sănătoasă poate răspândi virusul, fără să știe că este infectată.

Spațiile închise favorizează transmiterea

În aceste circumstanțe, cu o transmitere foarte rapidă, spațiile închise cresc cel mai mult riscul infectării cu acest virus.

Medicii atrag atenţia că în spaţiile închise riscul de infectare cu noul coronavirus rămâne extrem de mare.

De exemplu, este periculos să ne dăm masca jos atunci când ne aflăm la cinematograf şi în timpul vizionării filmului vrem să consumăm anumite produse, după cum spusţine managerul Spitalului de Boli Infecţioas din Timişoara, Cristian Oancea, potrivit RRA.

„Din punctul nostru de vedere este o greşeală, pentru că o pungă de popcorn, sau altceva, că dai jos masca şi, între ghilimele, „să respiri liber, te poate duce la infectare cu SARS-CoV-2.

Dacă vecinul de lângă tine, sau care este în spatele tău, sau în faţa ta, strănută în încăpere şi este infectat, vă daţi seama ce impact va avea asupra sănătăţii tale.

Deci, inclusiv la cinematografe milităm pentru purtatul măştii, sau dacă se doreşte, se ia o gură de apă, sau altceva, să fie făcută foarte rapid, dar, teoretic, până nu depăşim şi acest val cinci, ar fi bine ca să nu se intre cu mâncare în sălile de cinematografe, să poarte masca corect, să fie un grad de distanţare de cel puţin un loc între participanţi”, a explicat medicul.

Cinematografele funcţionează, în prezent, la 50% din capacitate, iar accesul în săli se face pe baza dovezii de vaccinare, a trecerii prin boală, sau a testării.

 

Recent Posts

La cât ajunge pensia unui român cu 35 de ani vechime în muncă, după recalculare

Pensie după 35 de ani de muncă. După o perioadă de 35 de ani de…

2 ore ago

Simptome care apar în orice tip de de cancer și sunt adesea ignorate până e prea târziu

Cancerul este o afecțiune complexă și diversă, cu peste 100 de tipuri diferite cunoscute până…

3 ore ago

Ce să mănânci dacă ai glicemia mare. Cele mai bune alimente care elimină zahărul din sânge

Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…

3 ore ago

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România, înclus în patrimoniul Unesco. Merită să-l vizitezi cel puțin o dată în viață

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România. În România există un oraș de o…

4 ore ago

Nutriționist: Acest fruct îngrașă cel mai tare. E un șoc pentru ficat dacă mâncăm prea mult

Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…

4 ore ago

Horoscop 20 – 26 mai 2024. E momentul să culegem roadele în urma eforturilor depuse

Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…

5 ore ago

Citeste si: