joi, martie 30, 2023

Virusul SARS-CoV-2 este un agent patogen care se transmite pe cale respiratorie, prin picăturile eliminare de o persoane infectată atunci când vorbește, tușește sau strănută. Aceste picături sunt inhalate de persoanele sănătoase care, la rândul lor, dezvoltă infecția.

Odată cu apariția variantei Omicron, specialiștii în sănătate au subliniat importanța măsurilor și restricțiilor anti-COVID. Printre acestea se numără și măsurile de igienă și prevenire, precum dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea măștii și distanțarea fizică.

Te-ar mai interesa: ”De ce mă înțeapă inima?” Cele mai frecvente cauze...

Împreună cu vaccinurile anti-COVID, aceste măsuri sunt eficiente în limitarea răspândirii virusului și dezvoltarea unor forme mai ușoare de boală.

Transmiterea coronavirusului este foarte rapidă, mai ales în cazul ultimelor două tulpini, Delta și Omicron. Cu atât mai mult, este important să știi că persoaneel infectate pot tranmite mai departe virusul cu două zile înainte de apariția simptomelor.

Astfel, o persoană aparent sănătoasă poate răspândi virusul, fără să știe că este infectată.

Spațiile închise favorizează transmiterea

În aceste circumstanțe, cu o transmitere foarte rapidă, spațiile închise cresc cel mai mult riscul infectării cu acest virus.

Te-ar mai interesa: Medicii gastro-intestinali împărtășesc alimente pe...

Medicii atrag atenţia că în spaţiile închise riscul de infectare cu noul coronavirus rămâne extrem de mare.

De exemplu, este periculos să ne dăm masca jos atunci când ne aflăm la cinematograf şi în timpul vizionării filmului vrem să consumăm anumite produse, după cum spusţine managerul Spitalului de Boli Infecţioas din Timişoara, Cristian Oancea, potrivit RRA.

„Din punctul nostru de vedere este o greşeală, pentru că o pungă de popcorn, sau altceva, că dai jos masca şi, între ghilimele, „să respiri liber, te poate duce la infectare cu SARS-CoV-2.

Te-ar mai interesa: Zodiile peste care dă norocul, în aprilie: li se s...

Dacă vecinul de lângă tine, sau care este în spatele tău, sau în faţa ta, strănută în încăpere şi este infectat, vă daţi seama ce impact va avea asupra sănătăţii tale.

Deci, inclusiv la cinematografe milităm pentru purtatul măştii, sau dacă se doreşte, se ia o gură de apă, sau altceva, să fie făcută foarte rapid, dar, teoretic, până nu depăşim şi acest val cinci, ar fi bine ca să nu se intre cu mâncare în sălile de cinematografe, să poarte masca corect, să fie un grad de distanţare de cel puţin un loc între participanţi”, a explicat medicul.

Te-ar mai interesa: Rafila acuză interese politice în gestionarea fond...

Cinematografele funcţionează, în prezent, la 50% din capacitate, iar accesul în săli se face pe baza dovezii de vaccinare, a trecerii prin boală, sau a testării.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private