Acesta este alimentul care trebuie consumat crud pentru scăderea colesterolului

Atunci când o persoană este sedentară și are o dietă nesănătoasă, mai devreme sau mai târziu este expusă la o reacție negativă în organism. De exemplu, una dintre principalele consecințe ale unui stil de viață nesănătos este creșterea necontrolată în greutate și un sistem imunitar slăbit.

Dar nu este singurul lucru, deoarece tensiunea arterială, nivelul glucozei, al trigliceridelor și al colesterolului din sânge sunt, de asemenea, modificate de activitatea fizică și de o alimentație nesănătoasă. Aceste elemente au tendința de a crește necontrolat, ceea ce poate ajunge să provoace probleme grave de sănătate pentru organism.

Unul dintre ele în special, colesterolul, necesită o mare atenție. „Este o substanță ceroasă, asemănătoare grăsimii, care se găsește în fiecare celulă din organism. Corpul tău are nevoie de o parte din colesterol pentru a produce hormoni, vitamina D și substanțe care te ajută să digeri alimentele. Corpul dumneavoastră produce tot colesterolul de care are nevoie. Colesterolul se găsește, de asemenea, în alimentele de origine animală, cum ar fi gălbenușurile de ou, carnea și brânza”, explică Medline Plus, US National Library of Medicine.

„Dacă aveți prea mult colesterol în sânge, acesta se poate combina cu alte substanțe din sânge pentru a forma plăci. Placa se lipește de pereții vaselor de sânge. Această acumulare se numește ateroscleroză. Ea poate duce la boala coronariană, care poate îngusta sau chiar bloca arterele”, adaugă organizația.

Arterele blocate împiedică sângele să circule în mod normal către inimă

Arterele blocate împiedică sângele să circule în mod normal către inimă, crescând riscul unui atac de cord sau al unui accident vascular cerebral, care, dacă nu este tratat rapid, poate duce la deces.

Colesterolul ridicat nu are simptome, astfel încât singura modalitate de a verifica starea acestui tip de lipide este un test de sânge. Acesta ar trebui să fie efectuat numai într-un centru medical specializat.

Deoarece a avea niveluri ridicate de colesterol în sânge este atât de periculos, multe persoane din România și din diferite părți ale lumii caută diferite opțiuni pentru a reduce considerabil valorile acestui tip de grăsime.

Există un aliment pe bază de plante în special care se distinge de restul, deoarece are capacitatea de a reduce nivelul ridicat al colesterolului din sânge. Este vorba despre roșie, care este considerată de mulți oameni drept o legumă, iar de alții drept un fruct.

Roșiile sunt o sursă importantă de licopen, un compus vegetal care reduce nivelul de colesterol LDL”, precizează platforma digitală AARP.

Trebuie remarcat faptul că, pentru ca roșiile să reducă nivelul ridicat al colesterolului din sânge, trebuie consumate în stare naturală, adică crude. Pentru aceasta, este necesar doar să o spălați foarte bine cu apă pură. Nu trebuie să se adauge sare. De asemenea, servește ca ingredient pentru multe salate.

Recent Posts

La cât ajunge pensia unui român cu 35 de ani vechime în muncă, după recalculare

Pensie după 35 de ani de muncă. După o perioadă de 35 de ani de…

9 ore ago

Simptome care apar în orice tip de de cancer și sunt adesea ignorate până e prea târziu

Cancerul este o afecțiune complexă și diversă, cu peste 100 de tipuri diferite cunoscute până…

9 ore ago

Ce să mănânci dacă ai glicemia mare. Cele mai bune alimente care elimină zahărul din sânge

Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…

10 ore ago

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România, înclus în patrimoniul Unesco. Merită să-l vizitezi cel puțin o dată în viață

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România. În România există un oraș de o…

10 ore ago

Nutriționist: Acest fruct îngrașă cel mai tare. E un șoc pentru ficat dacă mâncăm prea mult

Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…

11 ore ago

Horoscop 20 – 26 mai 2024. E momentul să culegem roadele în urma eforturilor depuse

Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…

11 ore ago

Citeste si: