Sari la conținut

Acesta este alimentul care trebuie consumat crud pentru scăderea colesterolului

Atunci când o persoană este sedentară și are o dietă nesănătoasă, mai devreme sau mai târziu este expusă la o reacție negativă în organism. De exemplu, una dintre principalele consecințe ale unui stil de viață nesănătos este creșterea necontrolată în greutate și un sistem imunitar slăbit.

Dar nu este singurul lucru, deoarece tensiunea arterială, nivelul glucozei, al trigliceridelor și al colesterolului din sânge sunt, de asemenea, modificate de activitatea fizică și de o alimentație nesănătoasă. Aceste elemente au tendința de a crește necontrolat, ceea ce poate ajunge să provoace probleme grave de sănătate pentru organism.

Unul dintre ele în special, colesterolul, necesită o mare atenție. „Este o substanță ceroasă, asemănătoare grăsimii, care se găsește în fiecare celulă din organism. Corpul tău are nevoie de o parte din colesterol pentru a produce hormoni, vitamina D și substanțe care te ajută să digeri alimentele. Corpul dumneavoastră produce tot colesterolul de care are nevoie. Colesterolul se găsește, de asemenea, în alimentele de origine animală, cum ar fi gălbenușurile de ou, carnea și brânza”, explică Medline Plus, US National Library of Medicine.

Citeste si:

„Dacă aveți prea mult colesterol în sânge, acesta se poate combina cu alte substanțe din sânge pentru a forma plăci. Placa se lipește de pereții vaselor de sânge. Această acumulare se numește ateroscleroză. Ea poate duce la boala coronariană, care poate îngusta sau chiar bloca arterele”, adaugă organizația.

Arterele blocate împiedică sângele să circule în mod normal către inimă

Arterele blocate împiedică sângele să circule în mod normal către inimă, crescând riscul unui atac de cord sau al unui accident vascular cerebral, care, dacă nu este tratat rapid, poate duce la deces.

Colesterolul ridicat nu are simptome, astfel încât singura modalitate de a verifica starea acestui tip de lipide este un test de sânge. Acesta ar trebui să fie efectuat numai într-un centru medical specializat.

Deoarece a avea niveluri ridicate de colesterol în sânge este atât de periculos, multe persoane din România și din diferite părți ale lumii caută diferite opțiuni pentru a reduce considerabil valorile acestui tip de grăsime.

Există un aliment pe bază de plante în special care se distinge de restul, deoarece are capacitatea de a reduce nivelul ridicat al colesterolului din sânge. Este vorba despre roșie, care este considerată de mulți oameni drept o legumă, iar de alții drept un fruct.

Roșiile sunt o sursă importantă de licopen, un compus vegetal care reduce nivelul de colesterol LDL”, precizează platforma digitală AARP.

Trebuie remarcat faptul că, pentru ca roșiile să reducă nivelul ridicat al colesterolului din sânge, trebuie consumate în stare naturală, adică crude. Pentru aceasta, este necesar doar să o spălați foarte bine cu apă pură. Nu trebuie să se adauge sare. De asemenea, servește ca ingredient pentru multe salate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.