Aceste două suplimente luate împreună CRESC riscul de CANCER pulmonar cu aproape 30%

Aceste două suplimente luate împreună CRESC riscul de CANCER pulmonar cu aproape 30%.

Suplimentele cu vitamine și minerale au devenit o afacere mare. Cu toate acestea, cererea populară este una, știința este alta. În ceea ce privește acestea din urmă, se pare că există puține dovezi care susțin utilizarea suplimentelor.

De fapt, luarea lor poate face, uneori, mai mult rău decât bine. Aceasta este concluzia unei analize a problemei publicată în BMJ. Relația cu cancerul este deosebit de îngrijorătoare, atrag atenția specialiștii. 

„Dovezile actuale nu susțin rolul suplimentelor de vitamine și minerale în reducerea riscului de cancer, unele dovezi sugerând un potențial rău”, conchide revizuirea BMJ.

Aceste două suplimente luate împreună CRESC riscul de CANCER pulmonar cu aproape 30%

Organismul de sănătate citează un studiu, publicat în The New England Journal of Medicine, care a constatat că combinarea beta-carotenului și a vitaminei A crește riscul de cancer pulmonar în rândul fumătorilor și lucrătorilor expuși profesional la azbest cu 28%.

Beta carotenul este un pigment sau carotenoid derivat din plante, care este o sursă de vitamina A și un antioxidant natural important.

Studiul a implicat un total de 18.314 fumători, foști fumători și lucrători expuși la azbest. Pe parcursul a patru ani, participanților li sa atribuit o combinație fie de 30 mg de beta caroten pe zi și 25.000 UI de retinol (vitamina A) sau placebo.

Până la sfârșitul studiului, ratele de cancer pulmonar în grupul cu tratament activ au fost comparate cu cele observate în grupul placebo. Toate sunt valabile, riscul a crescut cu aproape 30% în rândul fumătorilor și lucrătorilor expuși profesional la azbest.

„După o medie de patru ani de suplimentare, combinația de betacaroten și vitamina A nu a avut niciun beneficiu și ar fi putut avea un efect advers asupra incidenței cancerului pulmonar și asupra riscului de deces din cauza cancerului pulmonar, bolilor cardiovasculare și orice cauză la fumători și lucrători expuși la azbest”, au concluzionat cercetătorii.

Aliementele cu beta-caroten sunt de preferat suplimentelor

Alte studii au tras această asociere îngrijorătoare. Studiul de prevenire a cancerului cu α-tocoferol, β-caroten a raportat o creștere cu 18 la sută a riscului relativ în rândul fumătorilor randomizați la beta-caroten (20 mg/zi) în comparație cu cei care nu au făcut-o.

Cu toate acestea, cercetarea este mixtă. De exemplu, Clinica Mayo evidențiază un studiu pe 22.000 de medici bărbați, unii dintre ei fumători sau foști fumători, care nu a constatat nicio creștere a cancerului pulmonar datorită suplimentelor cu beta-caroten. Acești oameni au luat 50 mg de beta-caroten la două zile timp de 12 ani.

„Dacă fumezi sau ai antecedente de fumat sau de expunere la azbest, nu ar trebui să iei cantități mari de suplimente de beta-caroten pentru perioade lungi de timp”, recomandă Clinica Mayo.

„Cu toate acestea, alimentele care sunt bogate în beta-caroten sunt considerate sigure și par să scadă riscul unor tipuri de cancer și posibil boli de inimă”.

Beta-carotenul conferă fructelor și legumelor culoarea galbenă și portocalie. Este transformat în vitamina A în organism, astfel încât poate îndeplini aceleași sarcini în organism ca și vitamina A.

Recent Posts

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

11 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

12 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

12 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

13 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

13 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

14 ore ago

Citeste si: